Lista finală a candidaţilor PSD Cluj pentru parlament. Cine rămâne fără "coledzi"

Lista finală a candidaţilor PSD Cluj pentru parlament. Cine rămâne fără
Conducerea centrală a PSD a validat marţi seara lista de candidaţi a PSD Cluj pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Listele cu candidaţii PSD Cluj pentru cele două camere ale Parlamentului României au fost validate de conducerea naţională aşa cum au fost ele aprobate de noua conducere judeţeană.

Liviu Dragnea şi echipa sa au mers practic pe varianta propusă de preşedintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra şi de noul birou politic judeţean.

Pe unele locuri considerate eligibile se regăsesc oameni aporape necunoscuţi pentru o mare parte din electoratul clujean.

Ordinea primilor candidaţi pentru cele două camere ale legislativului naţional este următoarea:

Camera Deputaţilor:

1. Horia Nasra, preşedinte interimar PSD Cluj
2. Cornel Itu, deputat
3. Cristina Burciu, director general interimar Compania de Apă Turda
4. Iulia Trif, viceprimar Gherla din iunie 2016
5. Dorel Valentin Pojar, primarul comunei Jucu

Senat:

1. Vasile Ilea, consilier judeţean din iunie 2016
2. Simina Şipoş, şefa organizaţiei de femei PSD Câmpia Turzii

Conform votului politic din iunie 2016, PSD speră să obţină la Cluj trei deputaţi şi un senator. Din actuala garnitură de parlamentari care îşi încheie mandatul, a rămas pe lista de candidaţi doar Cornel Itu, lider al PSD Dej, organizaţie care a avut cele mai multe voturi din judeţ la alegerile locale din acest an.

Ceilalţi doi parlamentari, Aurelia Cristea şi Alexandru Cordoş, nu s-au mai aflat în graţiile noii conduceri a PSD Cluj şi nu au mai fost "titularizaţi" nici de preşedintele Liviu Dragnea.

În cursul zilei de miercuri, PSD Cluj urmează să depună la Biroul Electoral Judeţean dosarele complete de candidatură ale celor care vor intra în competiţia pentru parlament.

 

 

Comenteaza