Ludovic Orban spune că a fost agresat de protestatarii AUR: „Am fost scuipat, înjurat, lovit”

Ludovic Orban spune că a fost agresat de protestatarii AUR: „Am fost scuipat, înjurat, lovit”
| Foto: stiripesurse.ro

Fostul premier Ludovic Orban acuză faptul că miercuri a fost lovit cu un băţ de steag, scuipat şi înjurat la protestul AUR de la Palatul Parlamentului, adăugând că va cere Jandarmeriei imaginile care demonstrează că a fost agresat.

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, spune că a fost agresat la intrarea în Parlament de cei care participă la protestul AUR.

„Nimeni nu interzice susţinerea punctelor de vedere şi orice alte forme, greve, marşuri şi aşa mai departe, dar ceea ce se întâmplă cu aceşti aşa-zişi susţinători ai AUR-ului este inacceptabil pentru o democraţie. Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insulatat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori şi care îi agitau pe alţii la o atitudine agresivă”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că cei de la AUR protestează împotriva unor proiecte de lege despre care el a anunţat public de 2 săptămâni că nu le susţine.

„Eu sunt parlamentar de opoziţie, nu mai am absolut nicio legătură cu puterea. Dar este foarte grav. Aceşti indivizi nu au nicio treabă cu legea, cu respectul faţă de cetăţeni. Ei sunt în stare să lovească, să insulte, să înjure pe oricine are altă părere decât părerea lor, sunt în stare să îi înjure şi să îi insulte pe oricine care are chiar o părere similară cu părerea lor. Nu se poate să se întâmple aşa ceva într-o democraţie”, a afirmat Orban.

De cealaltă parte, reprezentantul AUR, Dan Tanasa, i-a replicat lui Orban că minte. „Oamenii sunt frustraţi. Sunteţi în politică de 33 de ani. Nu se leagă nimic de numele dumneavoastră în politică şi oamenii sunt frustraţi. (...) O regulă de bun simţ este să nu minţiţi, domnule Orban. Nu aţi fost agresat. Minţiţi”, a spus Dan Tănasă.

Comenteaza