Video Marcel Ciolacu la EXIT-POLL: „PSD a câștigat alegerile” / „Vom putea lupta pentru Schengen terestru”

Marcel Ciolacu la EXIT-POLL: „PSD a câștigat alegerile” / „Vom putea lupta pentru Schengen terestru”
| Foto: Captură video Facebook - Partidul Social Democrat

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu afirmă că partidul pe care îl conduce va avea mai mulți aleși în orașele și comunele din România.

Iată ce a declarat prim-minstrul României, Marcel Ciolacu (Partidul Social Democrat) după afișarea rezultatelor EXIT-POLL-ului de la ora 22.00.

Marcel Ciolacu: „PSD a câștigat alegerile”

„În această seară, democrația a triumfat. Le mulțumesc românilor că au ieșit la vot, astăzi, pe caniculă și au dat legitimitate candidaților aleși. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Tot cea am obșinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii nostri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile pe care PSD le-a luat la guvernare au fost apreciate de către români”, a declarat președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, la aflarea rezultatuli EXIT-POLL.

Acesta mai spune că Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun decât la alegerile din 2020. 

„Vom avea mai multe Consilii Județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali. Acest lucru se vede și în scorul alianței politice (cu PNL - n. red.) de la alegerile europarlamentare, unde am obținut peste 50% din voturi. Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. Țara noastră va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengen-ul terestru, salariul minim european și bani mai mulți pentru agricultură”, a mai precizat liderul social-democrat.

Alianța PNL-PSD, peste jumătate din voturi la alegerile europarlamentare

La nivelul alegerilor europarlamentare, alianța PNL-PSD a obținut un scor de 54%, conform rezultatele estimate de EXIT-POLL-ului realizat de CURS-Avangarde la comanda PSD-PNL.

Acesta a mai afirmat că, scorul de la primăria Capitalei (locul 2, Gabriela Firea cu circa 24% din voturi) este o lecție de democrație pe care PSD o respectă și îi mulțumește candidatei pentru acest scor.

„Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri la secțiile din București, dar și din țară, să rămână acolo până la ulimul vot și până la ultimul proces verbal. Este esențial acest lucru. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în această campanie”, a transmis Marcel Ciolacu, după afișarea rezultatelor EXIT-POLL.

Comenteaza