Mate e supărat pe organizaţia din Sic

Mate e supărat pe organizaţia din Sic
Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras Levente are o singură nemulţumire legat de rezultatul obţinut de Kelemen Hunor în Cluj (7,58%).

 

„În principiu, sunt mulţumit de rezultatele obţinute în judeţ, cu o singură excepţie, comuna Sic, unde organizaţia UDMR n-a lucrat suficient de bine şi n-a reuşit să mobilizeze decât 20% dintre alegători să meargă la vot", a afirmat Mate.

El nu crede că, indiferent de indicaţiile pe care le va da Uniunea, Iohannis va obţine automat voturile maghiarilor doar pentru că aparţine unei minorităţi etnice.

„Tot ce e posibil, până la sfârşitul săptămânii vom decide ce vom face şi pe cine vom susţine în turul doi. Nu cred că Iohannis va avea din oficiu voturile maghiarilor doar pentru că e minoritar. Dacă neamţul va asigura autonomia teritorială, cu siguranţă va fi votat, inclusiv de secui.

Într-adevăr, şi Victor Ponta a spus NU autonomiei teritoriale, dar, din punctul meu de vedere, un minoritar care spune NU e mai dubios decât un român care spune NU", a explicat Mate. Klaus Iohannis s-a exprimat în repetate rânduri împotriva autonomiei teritoriale.

Comenteaza