Mircea Abrudean nu ar da capitala Transilvaniei pe capitala României: „E mai fain la Cluj”

Mircea Abrudean nu ar da capitala Transilvaniei pe capitala României: „E mai fain la Cluj”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Funcțiile deținute de clujeanul Mircea Abrudean la București, în ultimii aproape 4 ani, nu l-au făcut pe actualul Secretar General al Guvernului să-și uite originile, afirmând că preferă Cluj-Napoca în defavoarea Capitalei României.

Liberalul Mircea Abrudean a fost șeful Cancelariei premierului Nicolae Ciucă (2021-2023), secretar general adjunct al Guvernului (2021), iar de mai bine de un an și jumătate ocupă funcția de Secretar General al Guvernului.

Clujeanul cu rang de ministru a vorbit la emisiunea Marius Tucă Show, transmisă live pe gândul.ro, despre viața în Capitală și funcția pe care o deține.

Sunt în București din februarie 2021. Deci trei an și jumătate de acum. Este frumos la București, aici sunt toate oportunitățile, te poți remarca, poți avansa, poți face multe lucruri, dar e mai fain la Cluj ca să fiu sincer. Din punct de vedere al calității vieții, sigur, eu sunt subiectiv, fiind clujean. Cluj-Napoca este un centru al spectacolelor, al festivalurilor.

Evident că eu prefer Clujul. Cu siguranță am vrut să fac pasul acesta și să vin la București. Doar așa poți să avansezi în cariera politică. Sunt de 22 de ani în PNL și am parcurs toate etapele politice interne, la nivel de județ. În 2019 am decis, după o perioadă în zona privată, să mă implic din nou în zona publică, și am revenit ca prefect al Clujului.

Familia mea este la Cluj. Chiar spuneam că fiul meu s-a născut chiar înainte să fiu eu prefect, face 5 ani deja, și l-am văzut doar în weekend-uri. Deci cu siguranță că timpul este complicat de gestionat în aceste funcții. Aici la centrul Guvernului este și centrul de criză, tot ce se poate la nivel administrativ”, a afirmat Mircea Abrudean.

„Secretariatul General al Guvernului (SGG) este inima Guvernului. SGG se ocupă de tot ce înseamnă operațiuni tehnice juridice ale desfășurării actului de guvernare. De la organizarea ședințelor de Guvern, publicarea actelor în Monitorul Oficial, avizarea tuturor actelor normative care intră pe agenda ședințelor de Guvern, până la coordonarea a peste 35 de instituții, agenții guvernamentale, companii naționale care sunt în subordinea, în coordonarea sau în finanțarea SGG pentru că suntem și ordonatori principali de credite pentru Guvern. Mai nou, coordonăm împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și procesul de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Vom ajunge acolo. Obiectivul este să aderăm în 2026. Este un proces foarte complex”, a explicat Abrudean.

Comenteaza