Mircia Giurgiu revine în forţă în lupta sindicală

Mircia Giurgiu revine în forţă în lupta sindicală
De doi ani, de când a ratat obţinerea celui de-al treilea mandat consecutiv de parlamentar, Mircia Giurgiu dispăruse din atenţia opiniei publice. Astăzi a revenit în forţă. După ce a fost consilierul a doi miniştri, dar şi al şefului de foarte scurt parcurs al judeţului Mihai Seplecan, Giurgiu s-a întors la primele sale iubiri: tipografia şi lupta sindicală.

Întoarcerea lui Giurgiu în activitatea sindicală nu este una oarecare. Revenit ca preşedinte al Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România (USTR), el a şi formulat nu mai puţin de patru denunţuri penale. „În urma discuţiilor avute alături de colegi - lideri de sindicat de la tipografiile din ţară, am hotărât să luptăm pentru apărarea locurilor de muncă şi salvarea patrimoniului CNI Coresi SA.

În acest sens, vă aducem la cunştinţă că am depus azi, un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva conducerii CNI Coresi SA, a societăţii de insolvenţă, precum şi împotriva ministrului Culturii, doamna Hegedus Csilla, dar şi împotriva prim-ministrului, domnul Victor Viorel Ponta.

Consider că trebuie să luptăm în aşa fel, încât să stopăm abuzurile şi hoţia generate sub conducerea actuală a CNI Coresi SA. Menţionez faptul că acest denunţ este o premieră în ceea ce mă priveşte, întrucât niciodată, până la acest moment, nu am apreciat că s-ar impune sesizarea vreunui organ de urmărire penală, cu toate că activitatea desfăşurată a presupus luarea la cunoştinţă a numeroase probleme", a anunţat Giurgiu.

Interesant este că, după ce le-a făcut denunţuri la DNA, Giurgiu le-a solicitat câte o întrevedere lui Hegedus şi Ponta. Ba şi-a anunţat intenţia de a avea o întâlnire şi cu preşedintele ales, Klaus Iohannis.

„Nu în ultimul rând, voi proceda la a mă adresa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, pentru a-i solicita sprijinul în demersurile întreprinse până acum, respectiv pentru a păstra locurile de muncă ale salariaţilor din întreaga companie, precum şi pentru conservarea patrimoniului aceleiaşi companii. Totodată, consider oportun a-i solicita să-şi dea concursul pentru obţinerea sprijinului tuturor organelor competente ale statului, pentru că în caz contrar, ceea ce face actuala conducere a CNI Coresi SA nu are nimic din dezideratul afirmat public al «României lucrului bine făcut». De altfel, voi cere şi programarea unei audienţe cu domnia sa, pentru a-i cunoaşte la rândul său, pe liderii de sindicat din cadrul CNI Coresi SA, lideri care îi reprezintă pe salariaţii ce au participat la realizarea cărţii sale «Pas cu pas», în condiţii grafice deosebite", a anunţat Giurgiu.

Cunoscut drept deputatul-sindicalist, Giurgiu a intrat în parlament ca deputat în 2004, candidând pe listele PRM, partid cu care Blocul Naţional Sindical (BNS) avusese o înţelegere. În scurt timp, însă, a demisionat din partidul lui Vadim, activând aproape întreg mandatul ca deputat independent. Înaintea alegerilor din 2008 s-a înscris în PDL, partid pe care l-a reprezentat în Camera Deputaţilor până a fost exclus după ce a votat de două ori la rând pentru demiterea cabinetului Boc.

Înaintea alegerilor din 2012 s-a înscris în PSD peste capul organizaţiei locale, candidatura sa fiind impusă de la Bucureşti. De această dată a candidat la Senat, dar, deşi a câştigat alegerile în colegiul său, a pierdut mandatul la redistribuirea calculatorului. În activitatea sa de parlamentar, Giurgiu s-a remarcat ca un demn urmaş al lui Gheorghe Funar în privinţa stahanovismului la semnat iniţiative legislative cu sutele, multe la fel de trăznite cum erau cele ale fostului edil clujean, cum au fost cele care îşi propuneau protejarea vânturelului de seară şi a ciorii de semănătură, sau ridicarea la Constanţa a unui monument dedicat eroilor musulmani.

 

Comenteaza