MRU intră în istorie: cel mai scurt mandat de premier

MRU intră în istorie: cel mai scurt mandat de premier
Mihai Răzvan Ungureanu intră în istorie cu cel mai scurt mandat de premier.

Plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a aprobat, cu 235 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri, moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, situaţie care a dus la căderea Guvernului Ungureanu.Din totalul de 460 de parlamentari, au fost prezenţi 252, din care au votat numai 245. Trădările au venit şi din partea unor membri PDL, iar căderea Guvernului a fost ajutată de voturile unor parlamentari neafiliaţi. În favoarea moţiunii au votat parlamentarii PDL Daniel Bărbulescu şi Eugen Bădălan şi parlamentarii independenţi Mircea Geoană, Ion Vasile, Oana Niculescu Mizil, Ioan Munteanu şi clujeanul Mircia Giurgiu. Potrivit site-ului pesurse.ro, deputatul Daniel Oajdea a votat, dar şi-a anulat votul în văzul lumii. În favoarea moţiunii s-au mai exprimat Cătălin Croitoru, proaspăt trecut de la PDL la PSD, şi deputatul PDL de Olt Daniel Bărbulescu, care a invocat interesele pensionarilor pe care-i reprezintă. Acesta din urmă riscă excluderea din partid, după cum a anunţat liderul Emil Boc. Şeful PDL s-a plâns că la votul pentru moţiune a fost părăsit şi de o parte dintre membrii grupului minorităţilor naţionale, precum Varujan Pambuccian şi Nicolae Păun. Instalat în fruntea Guvernului pe 9 februarie, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a pregătit în acest inteval un bilanţ al celor 100 de zile pe care însă nu a mai avut ocazia să îl prezinte în Parlament. Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie nu i-a permis decât să justifice deciziile în problemele legate de Cupru Min şi Chevron. Singura decizie cu care Ungureanu poate fi ţinut minte ca premier a fost demiterea solidului Sorin Blejnar de la conducerea ANAF, lăsat însă pe mai departe în interiorul structurii.

Din totalul de 460 de parlamentari, au fost prezenţi 252, din care au votat numai 245. Trădările au venit şi din partea unor membri PDL, iar căderea Guvernului a fost ajutată de voturile unor parlamentari neafiliaţi. În favoarea moţiunii au votat parlamentarii PDL Daniel Bărbulescu şi Eugen Bădălan şi parlamentarii independenţi Mircea Geoană, Ion Vasile, Oana Niculescu Mizil, Ioan Munteanu şi clujeanul Mircia Giurgiu. Potrivit site-ului pesurse.ro, deputatul Daniel Oajdea a votat, dar şi-a anulat votul în văzul lumii.

În favoarea moţiunii s-au mai exprimat Cătălin Croitoru, proaspăt trecut de la PDL la PSD, şi deputatul PDL de Olt Daniel Bărbulescu, care a invocat interesele pensionarilor pe care-i reprezintă. Acesta din urmă riscă excluderea din partid, după cum a anunţat liderul Emil Boc.

Şeful PDL s-a plâns că la votul pentru moţiune a fost părăsit şi de o parte dintre membrii grupului minorităţilor naţionale, precum Varujan Pambuccian şi Nicolae Păun.

Instalat în fruntea Guvernului pe 9 februarie, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a pregătit în acest inteval un bilanţ al celor 100 de zile pe care însă nu a mai avut ocazia să îl prezinte în Parlament. Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie nu i-a permis decât să justifice deciziile în problemele legate de Cupru Min şi Chevron. Singura decizie cu care Ungureanu poate fi ţinut minte ca premier a fost demiterea solidului Sorin Blejnar de la conducerea ANAF, lăsat însă pe mai departe în interiorul structurii.

Etichete
Comenteaza