Oamenii lui Macovei, vigilenţă maximă. Plângere penală acolo unde n-a câştigat Iohannis

Oamenii lui Macovei, vigilenţă maximă. Plângere penală acolo unde n-a câştigat Iohannis
Voluntarii Monicăi Macovei au analizat votul din fiecare secţie a judeţului în turul întâi. Ei spun că au descoperit lucruri suspecte iar o avocată a depus şi o plângere penală. Voluntarii anunţă că vor fi vigilenţi şi la votul pentru turul doi.

 


"În acest sens, am analizat secție cu secție votul din 2 noiembrie în județul Cluj și am identificat locurile unde există suspiciuni de fraudă. Acestea vizează votul inexplicabil de mare pe liste suplimentare, corelat cu rezultate mult peste media județeană pentru candidatul Victor Ponta. În toate aceste cazuri, d.ra avocat Irina Pop, voluntară în campania Monicăi Macovei, a depus în 12 noiembrie o plângere penală", se arată în comunicatul de presă transmis de voluntarii din Cluj ai Monicăi Macovei.

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, document din care cităm şi noi câteva fragmente:


Vă aduc la cunoştintă probabilitatea ridicată de săvârşire de fapte
prevăzute şi pedepsite de art.387 alin.l, lit.b) şi c) Cod penal la Turul I al
Alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie 2014 în următoarele secţii de votare în
judeţul Cluj:

1. Sânmartin - secţiile 606, 607 , 608,
2. Jichişu de Jos - secţiile 499, 500,
3. Panticeu - secţia 557,
4. Chinteni - secţiile 395,396,397

pentru următoarele motive:

-în cadrul acestor secţii de votare, numărul voturilor exprimate pentru
candidatul Victor Viorel Ponta din partea alianţei electorale PSD-UNPR-PC
este corelat foarte strâns cu numărul alegătorilor care au votat pe liste
suplimentare, aşa cum reiese din anexele prezentei plângeri.

- Astfel există probabilitatea ridicată ca, în cadrul acestor secţii de votare, să fi
votat pe liste suplimentare persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi la locul de
domiciliu şi care au fost transportate în scopul exercitării dreptului de vot de două
sau mai multe ori în cadrul aceluiaşi tur de scrutin",

se arată în plângerea penală depusă de avocatul Irina Pop.


Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu,a declarat pentru ZIUA de CLUJ: „ Am primit astăzi la sediu o sesizare a unei doamne, am luat act de ea, să fie sănătoşi. Au acest drept conferit de lege. Acelaşi lucru l-au făcut şi în ziua votului, ne-au acuzat că au fost voturi multiple iar seara s-a constatat că a fost o alarmă falsă. Nimeni nu se joacă cu votul, dar unora le place nebunia şi scandalul".


În acelaşi comunicat al voluntarilor Monicăi Macovei se mai afirmă că "în comuna Chinteni au avut loc și acte de intimidare a observatorilor, a căror mașină a fost vandalizată în noaptea de 2 noiembrie".


ZIUA de CLUJ a întrebat-o pe d-na Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni ce ştie despre aceste afirmaţii ale voluntarilor d-nei Macovei. "Nu am auzit de aşa ceva. Nimeni nu a depus nici o plângere pe această temă, mai mult, n-am auzit nici o discuţie despre asta", afirmă Lucia Suciu.


Avocatul Irina Pop, voluntar în echipa Monicăi Macovei, cea care a depus plângerea penală,a afirmat pentru ZIUA de CLUJ, despre acest presupus incident: "Nu am fost martoră la acest incident. Am fost sunată la telefon de o doamnă din grupul de observatori de la Chinteni, care mi-a relatat că atunci când au ieşit să plece au găsit una din roţile maşinii cu cauciucul tăiat".

Contactat de ZIUA de CLUJ, profesorul Adrian Papahagi, susţinător al Monicăi Macovei, ne-a declarat: "Noi suntem foarte vigilenţi. Vrem un vot corect şi cinstit. Chiar dacă Monica Macovei nu a intrat în turul doi, noi vom avea duminică câteva zeci de observatori în tot judeţul pentru a supraveghea procesul de vot."


În cele patru localităţi semnalate de voluntarii Monicăi Macovei şi care sunt conduse de primari PSD, Victor Ponta l-a bătut pe Klaus Iohannis- 42,18 la sută faţă de 31,31 la sută în comuna Chinteni, 52,66 la sută - 28,40 la sută în comuna Jichişul de Jos, 76,67 la sută -11,74 la sută în comuna Sânmartin şi 45,82 la sută - 26,16 la sută în comuna Panticeu.


În judeţul Cluj, în primul tur al prezidenţialelor Klaus Iohannis, a obţinut 42,53% din voturi, iar pe locul doi a fost Victor Ponta, cu 23,79 % din voturi.

 

 

 

Comenteaza