Omul lui Dragnea de la Cluj îl laudă pe Grindeanu

Omul lui Dragnea de la Cluj îl laudă pe Grindeanu
Guvernul Grindeanu a fost criticat în termeni duri de primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, care a reproşat colaborarea defectuoasă în realizarea unor proiecte ale capitalei. ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, despre cum colaborează primarii PSD din judeţ, dar şi parlamentarii de Cluj cu Executivul.

Aceste critici ale primarului capitalei vin după alte câteva schimburi de replici între premier şi şeful PSD, Liviu Dragnea. În mediile politice se vorbeşte de remanierea unor miniştri sau chiar a premierului Grindeanu.

"În principal, comunicarea pe care o au primarii, şi ai PSD şi ai altor partide, cu Guvernul este una bună. Eu nu am auzit până acum în judeţul Cluj să existe nemulţumiri că un ministru sau reprezentanţi direcţi ai Secretariatului General nu ar comunica bine cu reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Cluj.

Cât priveşte relaţia noastră, a parlamentarilor cu miniştri, cea mai bună dovadă este faptul că, cel puţin mie, mi-au răspuns, la câte întrebări am pus, şi la întrebări oficiale dar şi la discuţii directe despre diferite probleme locale. Nu aş vrea să comentez declaraţia Gabrielei Firea şi nici nu ştiu exact ce probleme are acolo dar noi am avut şi avem o relaţie bună cu reprezentanţii Guvernului", a declarat preşedintele PSD Cluj.

Peste circa o săptămână conducerea PSD va face o analiză a activităţii miniştrilor cabinetului Grindeanu. Liderul PSD Cluj a afirmat că acolo unde lucrurile nu merg bine se impun schimbări, dar nu a dat nume concrete de miniştri remaniabili.

"Pentru sănătatea unui guvern, semestrial e bine să fie analizată activitatea miniştrilor. Pentru că nimeni nu e definitiv ministru. Bineînţeles că trebuie analizată activitatea miniştrilor şi acolo unde sunt nemulţumiri din partea societăţii civile, din partea partidului, şi avem cât se poate de clar date că lucrurile nu merg bine, acolo se produc schimbări. În momentul de faţă nu pot să spun oficial 1, 2, 3, 4 miniştri care să fie schimbaţi în vară", este de părere Nasra.

Politicianul social-democrat are însă numai cuvinte de laudă la adresa premierului. "Este o persoană muncitoare şi din câte am văzut până acum este un om extrem de modest, nu l-am văzut în nicio ipostază în care să-şi dorească să epateze, ceea ce cred că este important pentru un om politic şi pentru o persoană raţională care trebuie să se ocupe de guvernare şi nu de chestiuni personale. În al doilea rând mă bucur şi că e un semnal dat şi spre zona Ardealului. Sigur, e din Banat, dar este din zona asta a Ardealului şi eu mă bucur că un ardelean, un bănăţean, conduce Guvernul şi e o mândrie pentru zona asta a ţării", a mai spus deputatul.

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, a fost propulsat în funcţia de lider judeţean anul trecut de către preşedintele partidului Liviu Dragnea, după ce fostul preşedinte al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a demisionat din funcţie.

În schimb, primarul Clujului, Emil Boc, s-a plâns de mai multe ori de faptul că Guvernul nu a alocat bani în acest an pentru realizarea centurii metropolitane a oraşului, un drum în lungime totală de 38 de km, care ar urma să lege autostrada Transilvania, de la Gilău, cu vestul oraşului, în zona Cora iar de aici, să facă legătura, prin sudul municipiului, cu drumul naţional nr. 1 şi cu centura Vâlcele-Apahida, şi că Executivul nu urgentează realizarea acestui obiectiv foarte important pentru oraş dar şi pentru regiune.

Acest drum, numit oficial Transregio Feleac, apare în Master Planul General de Transport, trimis Comisiei Europene şi eligibil pentru atragerea a 138 de milioane de euro din bani comunitari. Primarul Emil Boc a cerut de asemenea ca acest drum să nu fie realizat pe bucăţi, ci integral, după ce Compania de Naţională de Drumuri a anunţat că doreşte un studiu de fezabilitate doar pentru o parte de lucrare.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a criticat, duminică, anumiţi membri ai guvernului Grindeanu, precizând că are o relaţie mai proastă cu Executivul decât pe vremea tehnocraţilor. Edilul a spus că proiectele pentru care a cerut sprijin guvernamental i-au fost respinse sistematic.

"Am solicitat, după ce am făcut o analiză şi în ceea ce priveşte potenţialul financiar, dar şi de execuţie a lucrărilor, să preluăm în administrare pentru a finaliza centura Capitalei. Răspunsul a fost negativ. Măcar să facă ministerul ce a promis. Am solicitat la Primăria Capitalei, pentru a investi, metroul.

În toată lumea civilizată, metroul este parte a transportului local. Dacă ei nu se ocupă, atunci ne ocupăm noi. Nu înţeleg de ce Metrorex ţine cu dinţii ca metroul să rămână la minister, deci la Metrorex, şi nu acolo unde îi este locul, la Primăria Capitalei, pentru a investi", a declarat Gabriela Firea, citată de mediafax.ro.

Aceasta s-a declarat îngrijorată şi de faptul că premierul Grindeanu nu se mai consultă cu preşedintele PSD aşa cum o făcea la începutul guvernării.

Comenteaza