Orban, despre 1 iulie: Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate

Orban, despre 1 iulie: Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că o nouă etapă de relaxare va exista la 1 iulie dacă se înregistrează ”un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate”, ceea ce nu avem deocamdată, numărul de îmbolnăviri fiind constant mare. Premierul a explicat că noile cazuri apar în toate zonele ţării, ceea ce este ”oarecum îngrijorător”. ”Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a transmis premierul.

Premierul Ludvoc Orban a fost întrebat, miercuri, la ce să ne aşteptăm de la 1 iulie şi a precizat: ”Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de riscepidemiologic, la 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce arată că virusul prezent în comunitate în aproape toate judeţele”.

Premierul a afirmat că este necesară intervenţia rapidă pentru a realiza anchetele epidemiologice şi a izola toate persoanele cu care cei diagnosticaţi au intrat în contact.

”Din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele iagnosticate. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protjarea sănătăţii oamenilor”, a mai spus premierul.

Alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.826. Numărul zilnic de îmbolnăviri a crescut din nou după două zle în care fusese sub 250.

Comenteaza