Parlamentarul Alin Tişe cere demisia de onoare a ministrului Culturii: "Guverul USL sabotează Clujul şi susţine făţiş Timişoara prin vocea lui Daniel Barbu"

Parlamentarul Alin Tişe cere demisia de onoare a ministrului Culturii:
Parlamentarul clujean Alin Tişe spune că decizia ministrului Culturii de a susţine Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 este "încă o lovitură sub centură pe care Clujul o primeşte din partea Guvernului USL".

"USL i-a minţit pe clujeni şi au acordat 0 lei pentru autostradă, 0 lei pentru Spitalul Regional de Urgenţă, 0 lei pentru aeroport, 0 lei pentru centura de sud, 0 lei pentru sala polivalentă, 0 lei pentru drumuri. Acum acest guvern dă o lovitură sub centură Clujului şi nouă clujenilor, prin vocea ministrului culturii, Daniel Barbu, care a afirmat public că susţine Timişoara, în competiţia „Capitală Culturală Europeană" in 2021. Da, un ministru USL afirmă că suştine un alt oraş în defavoarea clujenilor", spune Tişe.

De asemenea, Tişe "le arată obrazul" USL-iştilor locali pentru că nu i-au poziţie să apere interesele clujenilor.

"Cer parlamentarilor USL să intervină la nivel guvernamental şi să susţină o competiţie corectă, bazată pe valori, bazată pe conţinutul dosarului de candidatură. Noi ştim deja că în această competiţie, Capitală Culturală Europeană, Clujul are un avans faţă de celelalte oraşe, are avantajele unei pregătiri înaintate.
Clujenii fac eforturi extraordinare pentru a dobândi titlul de Capitală Culturală Europeană, iar guverul USL sabotează astfel Clujul şi susţine făţiş Timişoara prin vocea ministrului culturii, în defavoarea unei competiţii corecte. Este condamnabil şi regretabil", mai spune Tişe.

Parlamentarul cere public ministrului Culturii demisia de onoare.

Comenteaza