PDL Cluj după demisiile de ieri: Emil Boc e cel mai potrivit să conducă partidul VIDEO

PDL Cluj după demisiile de ieri: Emil Boc e cel mai potrivit să conducă partidul VIDEO
Emil Boc e cel mai potrivit să conducă PDL. Cel puţin asta cred democrat-liberalii clujeni, care au făcut scut în jurul şefului lor şi speră că acesta să revină la conducerea partidului. Nu aceeaşi părere o au liderii PDL din alte zone ale ţării, care au cerut şi chiar au obţinut ieri demisia lui Boc.

Liderii clujeni ai PDL spun că nu există în momentul de faţă alte variante mai bune pentru şefia PDL decât Emil Boc.

"Eu regret că s-a ajuns la această situaţie şi de faptul că cei care au cerut luarea unor măsuri îşi vor da seama în scurt timp că nu au făcut cea mai bună alegere. Şi sunt convins că şi mai departe colegii din PDL vor rămâne solidari lângă dumnealui", a spus preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Cluj, Radu Moisin, care a fost şi primar în Cluj-Napoca, în ultimele luni.

"Domnul Emil Boc, în mod cert, se va implica în administrarea oraşului. Este primarul oraşului Cluj-Napoca. Însă domnia sa cred că va avea un cuvânt greu de spus la nivel naţional şi în continuare pentru că oricum va rămâne un lider incontestabil", a spus şi vicepreşedintele PDL Cluj, Petru Călian.

Analiştii nu exclud varianta ca Emil Boc să joace în continuare un rol important în viaţa PDL. "Emil Boc va rămâne ca variantă de rezervă chiar dacă el nu va mai candida acum. Emil Boc ar merita o funcţie de preşedinte onorific al partidului pentru că, cu bune şi cu rele, el a fost pus acolo să conducă partidul în cea mai dificilă perioadă", spune redactorul - şef al ZIUA de CLUJ, Titus Crăciun.

Proaspăt ales primar al Clujului, Emil Boc a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea partidului.

Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Florin Dan

Comenteaza