Pemierul Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: „Este momentul să punem bazele unui viitor comun”

Pemierul Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: „Este momentul să punem bazele unui viitor comun”

Prim-ministrul Florin Cîţu a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, și a subliniat că la 15 martie se sărbătoresc atât această comunitate, cât şi "buna convieţuire" dezvoltată în ultimele decenii.

„15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună, să creăm valori.

Înţelegerea diferenţelor şi aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoaşterea reciprocă, implicit la o convieţuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii", a afirmat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a adăugat că este momentul pentru punerea bazelor unui viitor comun, pentru dezvoltarea ţării. „Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această ţară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuşi să construim ţara în care dorim să trăim. În ultimul an, cu toţii am trecut prin multe încercări, prin situaţii fără precedent.

Pandemia ne-a învăţat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăşi împreună. Eforturile şi sacrificiile noastre ne vor duce spre un viitor mai bun, o viaţă mai bună pentru noi toţi. Dragi concetăţeni de etnie maghiară, vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!", a completat premierul Cîţu.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza