PNL Cluj va cere în instanţă demiterea migratorilor lui Ponta

PNL Cluj va cere în instanţă demiterea migratorilor lui Ponta
Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, susţine că liberalii clujeni vor cere instanţei de judecată să decidă încetarea mandatelor aleşilor locali din judeţ care au profitat de celebra ordonanţă neconstituţională nr. 55/2014, care a dat liber la migraţie politică.

El susţine că există deja judeţe în care, cu „ajutorul” judecătorilor, traseiştii toamnei trecute şi-au pierdut mandatele. „La Camera Deputaţilor PSD a lăsat fără conţinut legea de respingere a OUG 55, încălcând decizia Curţii Constituţionale (CCR).

Practic, au adoptat tacit proiectul de lege de aprobare a ordonanţei, deşi judecătorii CCR au spus explicit: «parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune în acord cu decizia CCR». În legea de respingere trebuie prevăzut faptul că primarii şi consilierii care au schimbat partidul îşi pierd mandatele", a spus Tişe.

Acesta a făcut şi o analogie cu situaţia caselor naţionalizate. „Cei din PSD spun că aleşii locali au migrat cu bună credinţă, datorită ordonanţei care era în vigoare în acel moment. E ca la casele naţionalizate. Comuniştii au dat o lege prin care s-au naţionalizat casele oamenilor, practic statul a furat, dar a făcut-o legal, pentru că au dat o lege în sensul ăsta.

După 1989 s-a constat că a fost un furt şi s-a decis restituirea caselor către proprietarii de drept. Sigur, locatarii caselor au spus că ei au obţinut casele cu bună credinţă, pentru că aşa era legea, dar asta nu înseamnă că le pot şi păstra.

Casele au fost restituite, iar foştii locatari, care s-au considerat prejudiciaţi, s-au îndreptat împotriva statului, care i-a despăgubit. La fel e şi acum, primarii şi consilierii îşi pierd mandatele şi, dacă se consideră prejudiciaţi, să dea guvernul penal Ponta în judecată, să-şi ceară drepturile salariale pierdute", a explicat Tişe.

El a precizat că şi la Cluj liberalii vor deschide procese împotriva tuturor aleşilor locali din judeţ care au părăsit partidele pe listele cărora fuseseră aleşi. În judeţul Cluj au profitat de ordonanţa traseiştilor patru primari, trei viceprimari, trei consilieri judeţeni şi mai mulţi consilieri locali.

 

Comenteaza