PNL, PSD şi PMP Cluj, mobilizare de forţe pentru alegerile parţiale din judeţ. Trei doamne se bat pentru un post de primar
- Scris de Mircea Tatar
- 23 Oct 2017, 14:50
- Politica
- Ascultă știrea
În 5 noiembrie vor avea loc alegeri anticipate parţiale pentru funcţia de primar şi în comuna Călăraşi, de lângă Turda, după ce primarul PNL ales în iunie 2016, Ioan Racolţa, şi-a dat demisia.
Partidele clujene, în campanie cu "artileria grea"
Mirela Adriana Vereş (PNL), Voichița Costișor (PSD) şi Mărioara Popescu (PMP) şi-au depus candidaturile pentru funcţia de edil la alegerile de peste două săptămâni. Partidele clujene tratează cu atenţie aceste alegeri parţiale, Călăraşi fiind singura comună clujeană unde au loc asemenea alegeri şi vor arunca în luptă toată "artileria grea" de care dispun.
Candidatul PNL, Mirela Adriana Vereş, este profesor pentru învăţământul primar şi învăţătoare în satul Bogata, comuna Călăraşi, are 47 de ani, este căsătorită şi are un copil. Este membru al PNL din anul 2009 şi este la al doilea mandat de consilier local.
Deja, chiar în debutul campaniei electorale, în comună a descins liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, alături de mai mulţi primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali, pentru a-şi susţine candidatul la funcţia de primar.
"PNL este singurul partid capabil să aducă bunăstare reală cetățenilor comunei Călărași, iar doamna Mirela Adriana Vereş este soluția pentru primărie! Alături de colegii mei din PNL Cluj, primarul și președintele PNL Câmpia Turzii, domnul Dorin Lojigan, cu secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean, cu consilierii județeni Anca Hodorogea, Andro Marinel și Dumitru Drăghici, cu colegii din biroul județean Gheorghe Șerban și Rigman Ciprian, cu alți colegi din zona Turda și Câmpia Turzii, cu consilierii locali ai PNL Călărași, Emil Constantea, Marius Ceclan și Vasile Socaciu ne-am întâlnit cu cetățenii în satul Bogata, comuna Călărași pentru a o susține pe colega noastră, Mirela Vereș, consilier local și candidat al PNL la funcția de primar al acestei comune, la alegerile locale parțiale de duminică, 5 noiembrie.
Investiţiile în reabilitarea drumurilor comunale, introducerea apei şi a canalizării în satul Bogata şi continuarea în satele Călăraşi şi Călăraşi Gară, reabilitarea şcolilor din Bogata şi Călăraşi, construirea căminelor culturale, construcţia capelelor mortuare sunt doar o parte dintre proiectele asumate de către echipa PNL condusă de fostul primar al PNL, domnul Ioan Racolţa, şi care au fost duse la îndeplinire până în acest moment. Dezvoltarea trebuie să continue în Călăraşi, cu doamna Mirela Adriana Vereş primar!", a scris Daniel Buda, pe pagina sa de Facebook.
Secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că implicarea unor lideri importanţi în campania electorală din Călăraşi va continua. În comuna clujeană sunt aşteptaţi să sosească în perioada următoare şi cei patru parlamentari liberali, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Candidatul PSD la primăria Călăraşi este Voichiţa Costişor, jurist şi economist, despre care liderul interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, spune că "este un candidat serios şi cu un CV foarte bun". Potrivit lui Nasra, un atu suplimentar pentru candidatul PSD este faptul că această comună se află în vecinătatea municipiului Turda, unde "primarul PSD Cristian Matei are deja foarte multe realizări şi oamenii vor aprecia asta".
Preşedintele PSD Cluj mai spune şi faptul că toţi parlamentarii de Cluj ai social-democraţilor se vor implica în campania electorală din Călăraşi. Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Remus Lăpuşan, împreună cu ceilalţi consilieri judeţeni au fost deja în Călăraşi şi au postat pe Facebook fotografii "alături de viitoarea doamnă primar a comunei Călărași, Voichiţa Costişor".
Cea de-a treia doamnă înscrisă în cursa electorală pentru funcţia de edil al Călăraşiului clujean este Mărioara Popescu, din partea PMP. "Doamna Mărioara Popescu s-a născut în 18 iunie 1960 în comuna Călărași. Are o bogată experiență politică în administrația locală ca urmare a funcției de consilier local pe care a deținut-o", scriu cei de la PMP Cluj pe pagina lor de Facebook.
Aceştia au postat deja fotografii de la unele întâlniri cu alegătorii. Şi organizatia PMP Câmpia Turzii a afişat un mesaj pe Facebook în care afirmă că este alături de candidatul partidului la funcția de primar al comunei clujenei.
"Aceste alegeri sunt foarte binevenite în sensul că PMP Cluj a trecut recent printr-o perioadă de reconstrucţie şi acest proces încă mai continuă. Ne putem evalua, să vedem ce progrese am făcut, unde mai trebuie să lucrăm. Noi ne bucurăm că am reuşit să avem un candidat în persoana doamnei Popescu care este un om cu experienţă politică în sensul că a fost consilier local în comună şi este un om foarte bine văzut acolo pe plan local.
Am şi început campania încă din prima zi şi vom continua şi weekend-ul ăsta, vom merge şi sâmbătă şi duminică la Călăraşi Gară şi la Bogata", a spus preşedintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu.
Electoratul maghiar ar putea înclina balanţa
Interesant este faptul că UDMR a decis să nu aibă candidat pentru funcţia de primar al comunei, deşi aici există o comunitate importantă de maghiari de 25-30%. Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că uniunea doreşte să îşi păstreze doar actualul post de viceprimar pe care îl deţine prin Szabo Iosif.
Liderul UDMR Cluj a mai spus că uniunea nu va încheia niciun protocol cu vreunul dintre partidele intrate în cursă şi că îndeamnă alegătorii maghiari să voteze după cum le dictează propria conştiinţă.