Ponta: Înţeleg că eu şi preşedintele nu comentăm justiţia, dar de ce nici ceilalţi nu pot critica?

Ponta: Înţeleg că eu şi preşedintele nu comentăm justiţia, dar de ce nici ceilalţi nu pot critica?
Premierul Ponta afirmă că înţelege motivul pentru care el şi preşedintele ţării nu pot comenta activitatea justiţiei, dar nu şi de ce toţi ceilalţi români, cetăţeni liberi, nu au voie să critice justiţia, ci doar Parlamentul şi Guvernul şi că ar vrea ca aceste trei puteri să fie "cu adevărat" egale.

"Eu cred că toţi cei care au funcţii importante în stat, preşedintele, prim-ministrul - şi ăsta e motivul pentru care mă vedeţi că de mult timp nu mai comentez şi nu răspund la întrebări legat de justiţie - avem o obligaţie legată de funcţia noastră, că eu nu pot să îmi dau aşa părerea ca un analist sau ca un jurnalist sau ca un cetăţean. În schimb, toţi ceilalţi, cetăţeni liberi din această ţară, au voie să-şi spună părerea, nu doar să-şi spună părerea că justiţia e bună, pot să spună şi când li se pare că ceva nu e bun. Mie mi se pare această nouă tendinţă "domn'e, nu are nimeni voie să scoată un cuvânt despre justiţie"... atunci nu avem voie să criticăm nici Parlamentul, nici Guvernul, că sunt trei puteri în această ţară, teoretic şi constituţional - Justiţia, Legislativul şi Executivul. Păi, pe ăştia doi de ce avem voie să-i criticăm şi pe al treilea nu ?

N-am voie eu ca prim-ministru, repet, şi respect această interdicţie, autoasumată. Nu e bine ca preşedintele ţării să o facă sau, nu ştiu, comisarul european din partea României. Dar ceilalţi ? Şi Biserica avem voie să o criticăm dacă ni se pare ceva rău, nu ? Orice ai voie, aşa că aş vrea ca aceste trei puteri în stat să fie cu adevărat egale", a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat că toţi ceilalţi 20 de milioane de români au voie să spună dacă o instituţie este bună sau rea.

 

Comenteaza