Ponta şi Băsescu au dat-o la pace

Ponta şi Băsescu au dat-o la pace
Victor Ponta şi Traian Băsescu s-au înţeles: Ceremonia de învestitură a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, va avea loc, joi, de la ora 11.00.

CITEŞTE ŞI: Un nou scandal Ponta-Băsescu. Cine a dezgropat acum "securea războiului"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anterior premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimineaţă, între orele 9:00 şi 12:00, relatează MEDIAFAX.

"Stimate domnule Preşedinte, Ca urmare a prelungirii evenimentelor prevăzute în agenda de astăzi, 27 august, peste programul stabilit, vă rog să reprogramaţi ceremonia de depunere a jurământului pentru dl. Darius-Bogdan Vâlcov în data de 28 august a.c., în intervalul orar 9.00-12.00. Menţionez că după ora 12.00 voi fi plecat din ţară", se menţionează în scrisoarea premierului Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la ceremonie, şeful statului înţelegând că şeful Executivului "ar putea să nu mai susţină propunerea" pentru ministrul Bugetului.Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă preşedintelui Băsescu îi e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" şi va solicita altă dată pentru învestire.

"Nu se va desfăşura această ceremonie decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cere să fie respectată chiar şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui", a declarat, miercuri seara, preşedintele Băsescu, adăugând: "Vă asigur că am toată disponibilitatea pentru organizarea unei noi ceremonii, atunci când premierul va avea timp".

 

Comenteaza