Power-play-ul cotelor de gen a atins şi UDMR

Power-play-ul cotelor de gen a atins şi UDMR
Au început social-democraţii, i-au copiat liberalii şi, în cele din urmă a apărut şi un proiect de lege. A venit şi rândul UDMR să se înscrie în corul celor care fac apologia cotelor de gen

Prezentă la Cluj pentru a-şi prezenta public raportul de activitate pe anul trecut, preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, aproape ministrul Biro Rozalia, a afirmat că intenţionează să convingă conducerea Uniunii să accepte o dublare a numărului de femei pe locurile eligibile la scrutinele din acest an, astfel încât şi numărul femeilor între consilierii locali şi judeţeni, precum şi între parlamentarii UDMR să se dubleze faţă de actuala legislatură în curs de încheiere.

„Dorim să creştem procentul de participare al femeilor pe locuri eligibile şi nu considerăm că trebuie să fim în partea inferioară a listelor de candidaţi pentru consilii locale şi judeţene. Solicităm locuri eligibile astfel încât să dublăm reprezentarea femeilor în administraţia locală, judeţeană şi Parlament", a declarat Biro. Ea a subliniat utlitatea prezenţei femeilor în politică şi în administraţie, apreciind că acestea „aduc o faţă mai umană politicii".

Dacă principiul dublării numărului de femei între aleşii UDMR, la Cluj ar apărea o situaţie cel puţin inedită. Spre exemplu, la consiliul judeţean şi la parlament nu ar avea ce reprezentare feminină să se dubleze, pentru că, în acest moment, UDMR Cluj nu are reprezentanţi de sex feminin în niciuna dintre cele două instituţii. În schimb, în consiliul local al municipiului Cluj-Napoca Uniunea ar trebui să trimită doar femei, în condiţiile în care, în actualul mandat, UDMR are patru consilieri locali, dintre care doi sunt de sex feminin. Din păcate, preşedintele UDMR Cluj, consilierul local Csoma Botond, n-a putut fi contactat pentru a preciza câte locuri eligibile intenţionează să rezerve colegelor sale la cele două rânduri de scrutine din anul în curs.

 

Comenteaza