Prefectul Clujului a dat ordinul de încetare a mandatului unui primar condamnat penal

Prefectul Clujului a dat ordinul de încetare a mandatului unui primar condamnat penal
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis marţi ordinul prin care a dispus încetarea mandatului unui primar condamnat penal, dintr-o comună situată în apropierea Clujului.

Este vorba de primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, iar ordinul prefectului a fost dat potrivit Legii statutului aleşilor locali, care stabileşte că "încetează de drept calitatea de primar în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate".

Teodor Bucur are o condamnare definitivă şi irevocabilă dictată de Curtea de Apel Cluj în 2014, de 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, într-un caz de fraudare a bugetului Casei de Pensii. Bucur a candidat sub sigla PNTCD, cu un afiş electoral (Foto), care avea drept slogan „Cinste, Dreptate, Adevăr", şi a câştigat alegerile cu 24,76 % din voturi.

Primarul demis poate ataca decizia la instanţa de contencios administrativ, iar dacă justiţia va menţine dispoziţia prefectului, în Cojocna vor fi organizate din nou alegeri pentru funcţia de edil.

 

Comenteaza