Premierul Ciucă îi răspunde lui Csoma Botond: „Nu am solicitat preluarea vreunui minister al UDMR”

Premierul Ciucă îi răspunde lui Csoma Botond: „Nu am solicitat preluarea vreunui minister al UDMR”
| Foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat marţi că, formal, PNL nu a solicitat, în contextul pregătirii rocadei guvernamentale, preluarea vreunuia dintre ministerele pe UDMR le deţine în prezent, subliniind că guvernarea va fi asigurată cu responsabilitate.

Liderul liberalilor a fost întrebat dacă PNL doreşte să preia Ministerul Mediului, portofoliu deţinut de UDMR, şi cum comentează o posibilă ieşire de la guvernare a formaţiunii conduse de Kelemen Hunor.

„artidul Naţional Liberal nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării, aşa cum am făcut-o şi până acum. Vrem să asigurăm stabilitate politică, avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de această stabilitate. Vreau să subliniez că, atât împreună cu partenerii de coaliţie, cât şi în întâlnirile pe care le avem cu reprezentanţi ai autorităţilor din ţară, dar şi cu reprezentanţi ai ambasadelor şi în întâlnirile bilaterale pe care le-am avut, cu toţii întreabă de modul în care vom asigura guvernarea României şi le răspund tuturor că vom asigura guvernarea cu responsabilitate", a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre faptul că reprezentanţii Uniunii au fost anunţaţi şi oficial că PNL îşi doreşte un minister dintre cele pe care UDMR le deţine în prezent, liderul liberalilor a spus că, la momentul de faţă, nu s-a procedat la nicio "abordare formală".

„Eu înţeleg prin 'oficial' că formal s-a semnat o hârtie, s-a solicitat într-un fel absolut formal. Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu sunt astfel de discuţii în momentul de faţă care să ne ducă la o decizie. Ca atare, sunt discuţii. (...) Sunt discuţii care se duc în spaţiul acesta al interpretărilor, pe o ipoteză sau alta. În acest moment, vă rog să aveţi încredere că suntem oameni cât se poate de responsabili şi vom face în aşa fel încât să asigurăm preluarea guvernării la sfârşitul lunii mai", a mai declarat Ciucă.

Cât despre o posibilă ieşire de la guvernare a UDMR, acesta a arătat că este o decizie a fiecărui membru al coaliţiei, subliniind, însă, că soluţia agreată - a coaliţiei cu UDMR şi PSD - reprezintă o chestiune de responsabilitate pentru ţară.

„Eu cred că UDMR, ca şi PSD, împreună să găsim acea soluţie care a fost agreată, şi este în continuare agreată, încă o dată, nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru una sau două persoane. Este o chestiune absolut de responsabilitate pentru ţară", a afirmat Ciucă.

Acesta a punctat că nu sunt blocaje pe tema rotaţiei la nivelul conducerii Guvernului, întrebat pe acest subiect.

"Nu sunt, atât cât suntem în coaliţie şi atât timp cât suntem aşezaţi la masa guvernării şi ne preocupăm de ce avem de rezolvat la Guvern, modul în care se va realiza această rocadă este o chestiune tranzitorie, care în două-trei săptămâni, de aici înainte, se va încheia şi noi ne vom vedea în continuare de treabă ", a explicat Ciucă.

UDMR a aflat că, la rotația premierilor de la sfârşitul lunii, PNL ar vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna. Clujeanul Csoma Botond, Liderul deputaţilor UDMR, a transmis că Uniunea nu este de acord și chiar va lua în calcul ieșirea de la guvernare

Comenteaza