Preşedintele AEP, despre campania lui George Simion: „Am primit și noi sesizări. Vom face o analiză”

Preşedintele AEP,  despre campania lui George Simion: „Am primit și noi sesizări. Vom face o analiză”
| Foto: cotidianul.ro

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a spus despre Planul lui Simion şi modul în care îşi promovează liderul AUR programul, prin contracte semnate cu alegătorii, că nu putem vorbi de cheltuieli electorale decât în timpul campaniei electorale, care încă nu a început.

Autoritatea Electorală Permanentă are în acest domeniu, în principal, următoarele argumente: verifică sursa veniturilor fiecărui partid politic şi verifică modul în care acestea sunt cheltuite. Sunt cheltuite într-un anume fel, înainte de campania electorală sunt cheltuitealtfel, mai strict reglementat, în timpul campaniei elctorale. Nu putem vorbi de cheltuieli electorale decât în timpul campaniei electorale, care nu a început”, a spus Toni Greblă, întrebat despre contractele semnate de liderul AUR George Simion cu cetăţenii în cadrul promovării Planului Simion.

Acesta a mai spus că nu vrea să intre în disputele politice electorale. Greblă a precizat că au primit sesizări la AEP, scrie news.ro.

Vom face o analiză în funcţie de atribuţiile pe care AEP le are asupra modului cum sunt cheltuite sume de bani de către partid, de către competoitorul respectiv şi vom face public imediat rezultate verificării”, a mai spus Toni Greblă.

Şeful AEP a mai afirmat că ”AEP, la alegerile trecute, a rămas neimplicată politic, în disputa politică, s-a ocupat numai de organizarea din punct de vedere tehnic şi acest lucru vor să âl facă în continuare”. 

”Nu vom alimenta disputele politice între diverşi competitori politici”, a mai spus Toni Greblă. 

Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a sesizat, joi, procurorul general, reclamând comiterea unor fapte de înşelăciune ale partidului AUR şi ale liderului acestuia, George Simion. Sesizarea liderului liberal ieşean se referă la contractul pe care românii îl semnează la sediile AUR şi la colectarea frauduloasă de date cu caracter personal.

Comenteaza