Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „În România, este obligatorie o reformă administrativă”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „În România, este obligatorie o reformă administrativă”

Președintele CJ Cluj și candidat PNL pentru un nou mandat la șefia forului administrativ județean, a atras atenția, cu ocazia lansării candidaturilor la alegerile din 9 iunie, că la Cluj, administrația a învățat să scrie proiecte europene, iar apoi să aducă bani europeni.

„Bugetul unui județ atât de bogat ca și Clujul, bugetul propriu pe care îl are, este extrem de mic, este comparabil cu cel al unui oraș. Noi, aici, am învățat să scriem proiecte europene, ulterior să aducem bani europeni, pentru că ne-am dat seama că modul de rapartizare a banilor de la bugetul central este și în prezent deficitar, și că dacă o localitate ar trăi doar din bugetul propriu pe care îl are, mai mult de jumătate din unitățile administrativ teritoriale ar fi în faliment...

Aceste sume care se repartizează după criterii stabilite demult, în opinia mea, nu țin pasul cu ce astăzi România trăiește. Este inadmisibil să stai cu mâna întinsă ca oraș sau ca județ la forurile centrale ca să îți aloce resurse financiare, când acestea s-ar putea aloca foarte simplu după niște criterii pe care să le știe toată lumea și care să ajute primarii să își gândească din timp investițiile.

O reformă a acestei țări este obligatorie, a administrației publice care ar duce la o revoluție administrativă, ceea ce ar însemna un plus de bine pentru cetățeni”, a declarat Alin Tișe.

El a mai subliniat că se întâmplă de multe ori, ca anumite proiecte de dezvoltare să nu poată fi duse la capăt de o administrație locală, de către primari, inclusiv din lipsa de cofinanțare a lor.

„Am ajuns la nivelul la care putem spune că tot ceea ce oamenii așteptau, adică fapte, nu vorbe, se concretizează acum prin tot ceea ce are acest județ acum, prin tot ce s-a realizat în acești ani. Cred că astăzi putem să avem în fața clujenilor acest examen pe care îl dăm în 9 iunie cu inima și sufletul împăcate că nu am irosit acești ani, ci din contră, s-au realizat lucruri.

Oamenii așteaptă de la noi o politică pentru ei, care înseamnă de fapt rezolvarea problemeior lor, a oamenilor”, a mai spus Tișe.

Comenteaza