Primii înscrişi oficial în competiţia electorală

Primii înscrişi oficial în competiţia electorală
Sâmbătă la ora 12, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), a fost înregistrată oficial prima candidatură pentru alegerile locale din 5 iunie. Cei mai grăbiţi să intre în competiţie au fost social-democraţii, care şi-au depus lista de candidaţi pentru consiliul judeţean,

O delegaţie impresionantă aproape a umplut sala mică a prefecturii, acolo unde, în mod tradiţional, este sediul BEJ. Printre cei prezenţi s-au remarcat liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, propunerea social-democraţilor pentru preşedinţia consiliului judeţean, deputatul Cornel Itu, actualii consilieri judeţeni Valentin Cuibus, Ilarie Ivan, Vasile Sălătioan sau Cristian Matei, dar şi Laura Pop, pentru care candidatura la consiliul judeţean va fi doar o treaptă spre o candidatură, la toamnă, pentru parlament, lucru valabil şi pentru Itu, în cazul în care algoritmul politic rezultat în urma alegerilor nu-i va permite accederea la conducerea judeţului. La o candidatură cu rol doar decorativ speră şi Matei, care va participa şi la competiţia pentru fotoliul de primar al municipiului Turda.

Printre cei care speră să ajungă în consiliul judeţean după ce o parte dintre cei aflaţi acum pe locuri eligibile vor alege alte demnităţi mai ofertante se află şi prospăta achiziţie a PSD, fostul lider sindical Nati Ariton, poziţionat în zona aşa-zis semieligibilă a listei. Potrivit lui Cornel Itu, social-democraţii speră să obţină 13 mandate de consilieri judeţeni, „recoltă" posibilă în cazul în care PSD ar obţine, la nivelul judeţului, un rezultat de aproximativ 37%.

Prezent la eveniment a fost unul dintre cei mai longevivi consileri judeţeni, Dan Canta, care se pregăteşte, însă, să dea deliberativul judeţean pe consiliul local. „Am venit să-i încurajez, să le explic despre ce e vorba, care sunt ţintele, că trebuie să pună interesul cetăţeanului în prim-plan, să poată atinge măcar performanţele pe care le-am avut eu în ultimele trei mandate", a comentat, mai în glumă, mai în serios, Canta, care se pregăteşte să devină, conform stilului său, un spin extrem de ascuţit în coasta aproape sigur viitorului reales primar Emil Boc.

 

Etichete
Comenteaza