PSD Cluj a intrat oficial în cursa alegerilor din 9 iunie

PSD Cluj a intrat oficial în cursa alegerilor din 9 iunie
| Foto: PSD Cluj

Social democrații clujeni și-au lansat, oficial, candidații la alegerile locale și europarlamentare de luna viitoare, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Aurelia Cristea, candidatul PSD Cluj la Primăria Cluj-Napoca a subliniat că municipiul no-stru ar avea nevoie de o primăriță.

„Alături de mine am o echipă și un proiect ce pun în prim plan sănătatea cetățenilor, bunăstarea și siguranța lor, grija pentru cei vulnerabili și dialogul. Îmi doresc să fiu reprezentanta unei administrații locale care în primul rând să servească cetățenii nu să-i abuzeze, o administrație care să înlocuiască nervii și derapajele cu energie, entuziasm și empatie. Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru Cluj, comunitatea clujeană poate mult mai mult decât ce are azi, Clujul merită mai mult, dar nu poate deveni mai bun dacă păstrăm rețeta actuală.

(...)Pentru tot mai mulți clujeni, orașul nostru a devenit tot mai scump și astfel tot mai ostil. În toate întâlnirile cu oamenii mi s-a spus că tinerilor le este tot mai greu să trăiască în Cluj-Napoca din cauza costurilor mari, le e greu cu traiul de zi cu zi și cu prețurile exagerat de mari ale locuințelor. Pentru tinerele familii, orașul este tot mai neprietenos, nu sunt suficiente creșe, gădinițe, școli, în proximitatea lor, traficul și parcările sunt un chin zilnic, iar vârstnicii sunt tratați de multe ori ca cetățeni de mâna a doua”, a spus Aurelia Cristea.

Ea a mai subliniat că un alt aspect reclamat de clujeni este legat de imposibilitatea de utilizare a orașului de către persoanele cu dizabilități.

„Calitatea traiului înseamnă o casă pentru fiecare, cultură, respect pentru comunitate. Clujul este un oraș mândru, de istoria sa, de oamenii săi și de ideile sale, dar totodată suntem un oraș al oamenilor de bun simț. Din păcate, astăzi, administrația nu valorifică acest bun simț al cetățenilor. (...)Un primar cu civism și care are conștiința cooperării și reflexul consultării, cu mult curaj e cineva căruia nu îi este frică să abordeze subiecte dificile și caută cele mai bune soluții pentru economie și oameni. Avem nevoie și de înflorire economică, dar și de locuințe accesibile, Clujul e al tuturor clujenilor. Cu toată asumarea, vă spun că acest primar (de care are nevoie Cluj-Napoca -n.red) este o primăriță!”, a completat Aurelia Cristea.

Proiecte pentru comunități

În opinia secretarului general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, candidat la funcția de șef al Consiliului Județean, Clujul este „confiscat”, în prezent, de orgolii politice.

„În ultimii ani am constatat că s-au pierdut legăturile dintre oameni și administrațiile publice. (...)Vreau să redăm Clujul oamenilor, în acest moment Clujul nostru este confiscat de orgolii politice, avem misiunea să construim comunități, iar asta nu se poate face din birouri și cu strategii scrise pe genunchi.

Avem nevoie în județul nostru de o companie publică de transport în comun. Tot din întâlnirile cu cetățenii mi-am dat seama că satul începe să îmbătrânească. Vreau să aducem tinerii înapoi. Putem să încurajăm investitorii să exploateze oportunitatea de a se reloca în aceste zone rurale, putem să contribuim la accesarea de fonduri pentru dotarea unităților de învățământ. În zona Huedinului avem nevoie de un parc industrial pentru depozitarea și procesarea produselor din zona montană”, a spus Alexandru Cordoș.

De ce vrea Vasile Dîncu să reprezinte Clujul la Bruxelles

Președintele PSD Cluj, Vasile Dîncu, candidat la Parlamentul European, și-a început discursul cu o replică dată primarului Emil Boc care spunea recent că nu e bine să fie schimbat calul când urcă dealul (echipa liberală care conduce administrația locală – n.red): „În primul rând că în acest moment, Clujul nu mai urcă la deal, coboară la vale... la vale putem schimba caii, în al doilea rând, caii au devenit mârțoage”.

De asemenea, Vasile Dîncu a subliniat importanța proiectului european, mai ales pentru generația tânără.

„Generația voastră, a tinerilor, trebuie să ducă un proiect mai departe, cred că este mult mai complicat decât a fost până acum. Va trebui să reconstruim România din mai multe perspective. Trebuie să reconstruim țara ca un zid de apărare față de războiul care este aproape de noi, să fie o mare putere regională și ne trebuie încredere, noi nu suntem o putere de mâna a doua și trebuie să ne recâștigăm acest drept al nostru, de putere regională importantă. E rușinos că o generație întreagă de politicieni, inclusiv cei care ne-au reprezentat în Parlamentul European au acceptat să nu intrăm în Schengen, au acceptat un MCV care era rușinos pentru că numai pe noi ne controlau la anumite obiceiuri...

Mai este un lucru important, să mergem înainte cu reforma statului, sper să înțeleagă și colegii noștri din sud, e nevoie de descentralizare, de regionalizare, că România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale. Va trebui să transformăm România într-un subiect important al politicii internaționale, să arătăm voință, că existăm, nu doar că suportăm anumite lucruri. Va trebui ca în Parlamentul European să renegociem ceea ce înseamnă fonduri de coeziune.

(...) Mă interesează să reprezint și acolo (în Parlamentul European – n.red) Transilvania, Transilvania este în acest moment, sub continuă agresiune din partea iliberalismului lui Orban și a altora care vor în Transilvania un paralelism etnic. Nu vor realiza niciodată acest lucru, Transilvania este parte a României, este locomotiva României.

Pe urmă, mă interesează să fiu un ambasador al Clujului la Bruxelles, va trebui să promovăm nu un Cluj politizat, al unui singur partid, ci un Cluj al tuturor, Clujul este multietnic. E păcat că trebuie să ne luptăm alături de societatea civilă cu amplasarea statuilor pe spațiile noastre urbane”, a declarat Vasile Dîncu.

Comenteaza