PSD Cluj: cea mai bună soluţie pentru CNAS e să treacă în subordinea Parlamentului

PSD Cluj: cea mai bună soluţie pentru CNAS e să treacă în subordinea Parlamentului
Cea mai bună soluţie pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este trecerea acesteia în subordinea Parlamentului, crede PSD Cluj.

„Nu este suficent ca CNAS să fie trecută în coordonarea ministerului Sănătăţii pentru a reuşi scoaterea sa de sub controlul PDL. Din păcate, guvernarea portocalie a transformat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în puşculiţă de finanţare a grupurilor de interese", acuză preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. "Atâta timp cât dl Emil Boc va numi şeful CNAS, iar banii vor rămâne la Casă fără niciun fel de control, nu ne aşteptăm la mari schimbări. UDMR nu ar fi trebuit să cadă din nou în aceeaşi capcană, dar probabil se pregătesc şi ei să negocieze regionalizarea şi legea Statutului Minorităţilor. Cea mai bună variantă este ca CNAS să fie trecută în subordinea Parlamentului", a adăugat Lăpuşan.
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat ieri că CNAS va rămâne autonomă, dar ministrul Sănătăţii va avea autoritatea de a propune politici publice.

Comenteaza