PSD Cluj și-a prezentat candidații pentru parlamentare. Dâncu: „Ne recunoaștem greșelile și venim cu un nou PSD”

Organizația județeană PSD Cluj și-a prezentat, miercuri, candidații cu care intră în bătălia pentru Parlamentul României la alegerile din 6 decembrie.

Lista pentru Senat este deschisă de sociologul Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD, care este și coordonatorul campaniei electorale a social-democraților la Cluj. Acesta a afirmat că partidul a greșit în ultimii ani, dar că în acest moment lucrurile s-au schimbat.

„Lansăm astăzi nu numai o listă, ci și un program. De asemenea, lansăm și un vis al social-democraților din Transilvania, visul de a renaște și reface relația noastră cu electoratul. Aici, la Cluj, dar și în alte locuri, din cauze care uneori n-au ținut de organizația noastră, s-a rupt ceva din legătura cu electoratul.

Aș vrea să le spun oamenilor că și în ultimii ani PSD a greșit față de ei. Electoratul din Transilvania este câteodată mai sensibil decât cel din alte zone la lucruri care poate că uneori sunt privite prea ușor: nepotism, corupție sau unele relații feudale. Astăzi, noi venim și recunoaștem greșelile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, dar venim cu o nouă conducere și cu un alt stil de lucru, un nou PSD”, a precizat Vasile Dâncu.

Fostul ministru și vicepremier a mai menționat că mulți dinrte cei care au făcut aceste greșeli nu mai fac acum parte din conducerea Partidului Social Democrat.

Patriciu Achimaș-Cadariu, director medical al Institutului Oncologic Cluj-Napoca și fost Ministru al Sănătății ,deschide lista PSD Cluj la Camera Deputaților. Acesta spune că a fost convins de Vasile Dâncu să candideze.

„Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă. Sigur, sunt cel mai nou venit, trebuie să vă mărturisesc că am avut reticiențele mele, însă a fost foarte ușor să mă integrez în această echipă. Pe mulți dintre ei îi cunoșteam, am avut proiecte împreună. Am mers pe mâna profesorului Vasile Dâncu, care mi-a spus că m-a observat și că mă pricep la politică. Așa că l-am ascultat pe domnul profesor”, a declarat Achimaș-Cadariu.

Alexandru Cordoș, liderul PSD Cluj, ocupă poziția a doua la Camera Deputaților și a ținut să transmită că este mulțumit de lista de candidați și că aceștia îi vor reprezenta pe clujeni cu demnitate și corectitudine.

„Este un moment foarte important pentru echipa PSD Cluj. Sunt mândru să prezint astăzi echipa social-democrată care va candida și va putea reprezenta Clujul în Parlamentul României. Venim în fața alegătorilor cu specialiști recunoscuți în domeniul în care activează, oameni dedicați și implicați, care îi pot reprezenta pe clujeni cu demnitate, seriozitate și corectitudine. I-am ales datorită activitatății și experienței lor, iar al doilea motiv a fost acela de a aduce în partid acei oameni care cred în valorile social-democrate”, a declarat președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Lista PSD Cluj la Camera Deputaților:

1. Patriciu Achimaș-Cadariu

2. Alexandru Cordoș

3. Ovidiu Săcară

4. Horea Chirteș

5. Cornel Itu

6. Laura Chiorean

7. Mădălin Glăvan

8. Vasile Sălătioan

9. Teodora Muncelean

10. Marinel Băgăcean

11. Maria Gherman

12. Dragoș Lup

Lista PSD Cluj la Senat:

1. Vasile Dâncu

2. Răzvan Ciortea

3. Claudia Anastase

4. Mihai Mocanu

5. Florin Groza

6. Laurențiu Oprea

Comenteaza