PSD Cluj stă pe gânduri. Care sunt variantele de candidați pentru Primăria Cluj-Napoca și CJ Cluj

PSD Cluj stă pe gânduri. Care sunt variantele de candidați pentru Primăria Cluj-Napoca și CJ Cluj

PSD Cluj și-a validat, în weekendul care a trecut, candidații la alegerile locale din luna iunie. Au lipsit de pe listă candidații la primăriile Cluj-Napoca și Câmpia Turzii, dar și cel care se va bate cu Alin Tișe pentru președinția Consiliului Județean. Se poartă încă discuții și în cazul a cinci comune, unde nu există candidați la funcția de primar. O decizie în acest sens va fi luată până la sfârșitul săptămânii.

Pentru Primăria Cluj-Napoca, Primăria Câmpia Turzii și pentru alte cinci comune, candidații la funcția de primar urmează a fi stabiliți până în data de 31 martie, restul candidaturilor din județ fiind deja validate, a declarat Alexandru Cordoș, secretar general al PSD Cluj.

"Pentru municipiul Cluj-Napoca avem sondaje, suntem în evaluări, avem mai multe variante de luat în discuție și ne vom reîntâlni până în 31 martie și vom valida aceste chestiuni care au rămas (nerezolvate - n.red.). Consiliul Politic Județean va valida până la sfârșitul lunii toate candidaturile pentru întreg județul", a completat Cordoș pentru ZIUA de CLUJ.

Variantele PSD pentru Primăria Cluj-Napoca

Conform unor surse ZIUA de CLUJ, „în cărți" pentru o candidatură la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca se află liderul PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Săcară, și Radu Lupaș, antreprenor, fondator al afacerii Salad Box, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Republican. Niciunul dingtre cei doi nu și-a dat încă acordul pentru candidatură.

O altă variantă pe care social-democrați o analizează este susținerea, în această cursă, a deputatului Sabin Sărmaș, proaspăt exclus din PNL, care și-a anunțat candidatura ca independent la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Varianta Sabin Sărmaș ar putea deveni viabilă doar cu condiția ca acesta să accepte să se înscrie în PSD Cluj. "Susținerea unui independent la poziția de primar, în locul unui membru de partid cu acte în regulă, ar dăuna partidului, care nu ar avea de pierdut doar la capitolul imagine, ci și electoral. Fără un membru PSD pe lista de candidați la primărie, ar avea de suferit și lista pentru Consiliul Local Cluj-Napoca", a declarat pentru ZIUA de CLUJ un membru al partidului familiar cu situația.

Două nume pe lista scurtă a PSD pentru șefia CJ Cluj

Actualul consilier Alexandru Cordoș este prima variantă a social-democraților, în momentul de față, pentru șefia Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Un alt nume vechiculat în partid este cel al lui Ioan Oleleu, vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare, însă, potivit surselor ZIUA de CLUJ, acesta nu dorește să se înscrie în cursa electorală pentru fotoliul de președinte al CJ Cluj.

Lista PSD Cluj pentru locale, gata în proporție de 96%

Candidaturile au fost validate în proporție de 96 la sută, la nivelul județului Cluj. Pentru Primăria Turda a fost confirmată candidatura actualului subprefect Răzvan Ciortea, pentru Primăria Dej a fost validat Mircea Biban (inspector șef Inspectoratul de Siguranță Feroviară Cluj), în timp ce la Primăria Huedin va candida Oana Goga (consilier local). Social-democrații clujeni nu au însă aspiranți la fotoliul de primar în cinci comune. Este vorba de Sic, Sâncraiu, Izvorul Crisului, Bonțida și Săcuieu.

Reprezentanții PSD Cluj spun că 31 martie este data limită până la care lista de candidați va fi definitivată.

Comenteaza