PSD face sesizare la ANI pe numele lui Mihai Seplecan. "Să stea liniştiţi, au făcut-o alţii înaintea lor"

PSD face sesizare la ANI pe numele lui Mihai Seplecan.
Preşedintele TSD Cluj-Napoca, Horia Nasra, a sesizat ANI în legătură cu presupusa incompatibilitate a liberalului Mihai Seplecan. El este şi consilier judeţean, şi consilier juridic la două primării.

Potrivit lui Nasra, Seplecan ar fi incompatibil în calităţile sale de consilier judeţean şi consilier juridic al primăriilor din Beliş şi Sânpaul.

"Astăzi am depus o sesizare către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE prin care supun atenţiei instituţiei o potenţiala nerespectare de către numitul SEPLECAN MIHAI (fost SZEPLEKAN MIHAI), având calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a regimului juridic al conflictului de interese, în vederea declanşării activităţii de evaluare, în conformitate cu art.8 alin.1 din Legea nr.176/2010, în scopul asigurării integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi al prevenirii corupţiei instituţionale.

Învederez faptul ca domnul SEPLECAN MIHAI a fost ales în funcţia de consilier judeţean pe listele Partidului Naţional Liberal în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, ca urmare a alegerilor locale organziate în data de 10 iunie 2012 şi a validării mandatului prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr.142/25.06.2012.

Domnul SEPLECAN MIHAI a deţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi în legislatura 2008-2012. În perioada în care a deţinut funcţia de consilier judeţean, mai exact
în perioada 2008 - 2014, acesta a participat la luarea unor hotarâri cu privire la care a avut săi un interes personal, astfel încât interesele sale ca persoană privată au influenţat necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor săi responsabilităţilor oficiale.

În concret, în perioada exercitării funcţiei de consilier judeţean, domnul SEPLECAN MIHAI a încheiat cu anumite unităţi administrativ-teritoriale (comune) din judeţul Cluj contracte
individuale de muncă având ca obiect prestarea asistenţei juridice (în calitate de jurist) în favoarea acestora.

Este vorba de comuna Beliş şi comuna Sânpaul", scrie Horia Nasra, preşedintele TSD Cluj-Napoca.

Nu e prima dată când pe numele lui Seplecan se depun sesizări la ANI. Surse ZIUA de CLUJ susţin că ar fi făcut acest lucru anul trecut şi Horea Uioreanu.

Mihai Seplecan i-a dat replică lui Horia Nasra.

"Le urez multă sănătate şi le transmit că nu mor caii când vor câinii. Nu le răspund acestor şoimi ai patriei şi pionieri. Dau însă o replică, din respect faţă de jurnalişti şi de public. Eu am din 2009 un punct de vedere al ANI, care spune că nu există niciun fel de incompatibilitate sau conflict de interese în ceea ce mă priveşte. Oricum, cei de la PSD sunt în urmă cu reacţiile lor, pentru că deja au avut grijă alţi adversari politici sau chiar colegi de partid să sesizeze ANI. Eşti lăsat în pace doar dacă nu eşti puternic şi nu contezi, nu deranjezi. PSD ar trebui să se ocupe să depună plângeri penale împotriva celor care şi-au bătut joc de banii judeţului, vezi situaţiile de la aeroport sau de la groapa de gunoi. De asemenea, să depună plângeri împotriva prefectului Gheorghe Vuşcan şi a secretarei consiliului judeţean, Simona Gaci. Se vede ce au învăţat aceşti şoimi de la maimarii lor; pun în practică acelaşi stil securisto-comunist. Dacă Doamne fereşte iese Victor Viorel Ponta preşedinte, pentru România va fi mai rău decât pe vremea sovietică", a spus Seplecan.

 

Comenteaza