Răfuiala Aureliei Cristea cu Emil Boc continuă

Răfuiala Aureliei Cristea cu Emil Boc continuă
Cunoscută de toată lumea drept viitorul candidat al PSD la Primărie, deputatul Aurelia Cristea continuă războiul de la distanţă cu actualul ocupant al funcţiei, Emil Boc. Calul de bătaie e acelaşi: proiectul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului.

„N-am vrut să o spun public până acum, dar acum o spun. În 9 mai, anul trecut, programasem o întâlnire cu premierul Victor Ponta pe acest subiect. La presiunile lui Emil Boc, cei de la federaţia Share, cu nesimţire, au anulat-o. Am vorbit la telefonul cu domnul Boc, am vrut să merg în audienţă, ca orice cetăţean. Toată lumea cunoaşte celebrul episod «derbedeul dracului», în aceiaşi termeni s-a comportat şi cu mine. În permanenţă am făcut lobby pentru acest proiect, iar după ce am ajuns în guvern, am făcut-o şi mai intens. După modelul Sibiu, capitală Culturală Europeană, guvernul a dat OUG 83/2014, prin care proiectul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului a devenit un proiect prioritar la nivel naţional. Mai urma doar ca primăria şi federaţia Share să trimită un plan de acţiuni cu cereri de finanţare la guvern. Există disponibilitate, există cadrul legal, au făcut-o? Reclam la domnul primar Emil Boc o atitudine incorectă şi o dorinţă de a se victimiza în raport cu guvernul. Înţeleg că vrea să fie mascota federaţiei Share, dar trebuie să dăm o şansă tinerilor. E sfârşitul lunii ianuarie şi n avem un calendar de evenimente şi nici promovare externă pentru atragerea turiştilor", a declarat Cristea. Ea a fost completată de liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan. „Săptămâna trecută am vorbit cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabi Szabo, care mi-a spus că aşteaptă solicitări de colaborare din partea primăriei", a adăugat Lăpuşan.

Primarul Emil Boc a preferat un răspuns mai puţin contondent. „Ce vă spun dumneavoastră, i-am spus şi doamnei deputat Cristea la sărbătoare Zilei Principatelor Unite. Am avut o întâlnire stabilită cu dânsa, dar a avut probleme de sănătate şi n-a mai avut loc. Vreau să subliniez două lucruri. În primul rând, primăria şi federaţia Share au înaintat, la începutul săptămânii trecute, cereri de finanţare către guvern şi sperăm că măcar în cazul câtorva dintre proiectele propuse acest ajutor guvernamental se va concretiza. În al doilea rând, am vorbit cu ministrul Liviu Dragnea, care şi-a manifestat toată deschiderea pentru sprijinirea proiectului bazei pentru tineret din cartierul Gheorgheni. A ptomis că va fi redactat un proiect de hotărâre de guvern astfel încât Compania Naţională de Investiţii să poată finanţa acest obiectiv. Am avut discuţii cu miniştrii Mediului şi al Tineretului, care mi-au spus că au linii de finanţare, chiar dacă mai modeste, care ne pot ajuta. Din punctul meu de vedere suntem în linie dreaptă cu proiectul Capitalei Europene a Tineretului şi am speranţa că sprijinul guvernamental pentru Cluj se va concretiza conform promisiunilor primite. Îi mulţumesc doamnei deputat Cristea dacă se va implica în continuare în proiectele Clujului", a răspuns Boc.

 

Comenteaza