Rareș Bogdan intervine în scandalul hărții Ungariei Mari! Ce a cerut Comisiei Europene

Rareș Bogdan intervine în scandalul hărții Ungariei Mari! Ce a cerut Comisiei Europene

Europarlamentarul liberal a transmis că va interpela Comisia Europeană pentru a cere clarificări din partea UEFA după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că a primit acceptul de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Rareș Bogdan susține că acest gest al Ungariei ar putea fi catalogat ca o tentativă de destabilizare a climatului din România.

Trebuie să aflăm ce a decis, exact, UEFA, în ce context! Pentru asta, interpelez Comisia Europeană pentru a cere UEFA, cu care are un parteneriat pe Pactul Verde, precizări legate de pretinsa autorizare a folosirii hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere la meciurile naționalei din țara vecină.

În interpelarea mea, cer Comisiei să afle ce, exact, a decis UEFA, deoarece un comunicat al FRF spune că nu a fost autorizată afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal. Așa ar fi și normal, de vreme ce revizionismul și instigarea la ură nu sunt acceptate în sport. Până la alte comunicări oficiale, este posibil să fie o tentativă de destabilizare a climatului din România. Model cunoscut, nu?”, a transmis eurodeputatul PPE.

Poza noua 07.08.2018

Federaţia Română de Fotbal a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că UEFA nu a autorizat cererea Federaţiei Maghiare de Fotbal. 

Federaţia maghiară de fotbal anunţase marţi că a primit, în urma unui demers făcut la UEFA, acceptul ca suporterii săi să poată afişa steagul Ungariei Mari, cu regiuni ale ţărilor învecinate, precum Transilvania, ca pe un „simbol istoric„, fără conotaţii politice.

Comenteaza