Rareș Bogdan, noi detalii despre Schengen: „Gardurile nu vor rezolva problema Europei”

Rareș Bogdan, noi detalii despre Schengen: „Gardurile nu vor rezolva problema Europei”

Europarlamentarul liberal a precizat, marţi seară, că ridicarea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia nu va rezolva problema migraţiei în Europa, el arătând că prin gardurile ridicate de Ungaria trec zilnic 1.000 de migranţi.

Într-o intervenţie la Digi24, Rareş Bogdan a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis va aduce în discuţie trei scenarii în privinţa aderării României la Schengen.
 
”Preşedintele României, ieri, a anunţat că va vorbi în cursul zilei miercuri despre 3 scenarii, 3 posibilităţi, 3 strategii. Probabil domnia sa va face aceste declaraţii înainte de începere a Consiliului sau mâine sau poimâine dimineaţă .Cred că astăzi a fost mai mult decât o simplă pansare a unei răni care doare, doare rău. A fost o chestiune care arată extrem de clar că 25 de state europene, plus România, susţin ţara noastră.Faptul că niciun vorbitor din Germania, în Suedia, din Olanda, în Polonia sau în Italia nu a susţinut în niciun fel poziţia poziţia Austriei”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit news.ro.
 
Eurodeputatul a mai afirmat că zidurile nu vor rezolva problema migraţiei.
 
”Faptul că se aruncă în spaţiu public date legate de ziduri, nici chinezii nu a reuşit să oprească atacul asupra Chinei cu un mare zid. Nici Trump nu a reuşit mare lucru cu mexicanii, iar la gardul pe care l-a făcut Viktor Orban, trec zilnic 1.000 de migranţi înspre Europa, aşa că gardurile nu cred că vor rezolva problema Europei. Nici solidaritatea europeană, nici coeziunea europeană.

Iar ceea ce fac românii, ceea ce face presa din România, ceea ce a făcut astăzi în Parlamentul European cu această presiune suplimentară, cred că este o chestiune extrem de sănătoasă, pentru că, pe de o parte, arată anticorpii pe care-i are România, pe de altă parte, arată că nu suntem dispuşi să acceptăm absolut orice, fiţă, orice ide fixă a unui politician în goană de voturi. Pe coridorul balcanic Macedonia Bosnia Herţegovina - Croaţia-Slovenia trec zilnic peste 1.500 de migranţi, spre deosebire de coridorul Balcanilor de est, adică Bulgaria-România, unde numărul lor este de sub 100 deci nu ţine”, a afirmat Bogdan.
 
Acesta a adăugat că nimeni nu se aştepta la reacţia românilor după ce au fost respinşi pentru aderarea la Schengen.
 
”Dânşii au votat cu 2 mâini pentru extinderea Spaţiului Schengen. Dacă Spaţiul Schengen trebuia reformat, atunci nu pot să procedeze cu 2 măsuri. Dânşii au avut o măsură în cazul Croaţiei şi o măsură diferită în cazul României. Nimeni nu se aştepta ca - de la cetăţeanul român, care nu este deţinător de paşaport, dar resimte acest gest ca o nedreptate făcută ţării sale, ţării noastre, la presa din România, care alocă spaţii ample, la politicienii români, aproape în totalitate condamnă gestul”, a spus liderul liberal.
 
Prim-vicepreședintele PNL este de părere că Austria va fi obligată să îşi schimbe atitudinea. 
 
”Austria este statul din Uniunea Europeană unde economicul influenţează cel mai puternic politic ul. Niciun guvern în 32 de ani în România nu a fost influenţat în modalitatea în care sunt influenţate guvernele de la Viena, de către politic. Acolo cutuma este ca foşti miniştrii de finanţe, minişti în economie, miniştri, transporturi, cancelar, preşedinţi. După ce-şi termină activitatea de din politică să intre în consilii de supraveghere , consilii de administraţie ale marilor corporaţii ale Austriei. 7 % din PIB-ul Austriei  vine din companiile care îşi fac afaceri pe teritoriu României.

Să nu credeţi că reacţia acestor companii nu a fost foarte puternică . În urma acestor reacţii mă aştept ca Austria să fie obligată să-şi să schimbe atitudinea şi mă mai aştept la ceva. Mă aştept ca gestul Austriei să  ducă chiar la o cădere de guvern în Austria şi a o pierdere a puterii actuale de către Karl Nehammer”, a mai menţionat Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza