Reacția liderilor PNL Cluj, după anunțul ferm făcut de Ciucă: „Suntem într-o zonă a abuzurilor PSD. Ar putea continua dacă am pleca de la guvernare”

Reacția liderilor PNL Cluj, după anunțul ferm făcut de Ciucă: „Suntem într-o zonă a abuzurilor PSD. Ar putea continua dacă am pleca de la guvernare”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Coaliția de guvernare PSD-PNL a fost mai tot timpul tensionată, dar a rezistat aproape trei ani de zile. Picătura care a umplut paharul, cel puțin din partea liberalilor, pare să fie decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Paradoxal, un „dușman” al ambelor partide, așa cum este catalogată europarlamentara Șoșoacă, poate să aducă finalul „mariajului” oricum nenatural din punct de vedere istoric și ideologic între PSD și PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seară, într-un mesaj VIDEO, că actuala coaliție de guvernare nu mai are viitor și că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern ”doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”.

Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”, a spus Ciucă.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe liderii PNL Cluj pentru a afla cum comentează afirmațiile făcute de liderul partidului și ce va urma de acum înainte.

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, este de părere că abuzurile săvârșite de PSD, așa cum, în opinia sa a fost cazul CCR-Șoșoacă, ar putea continua dacă liberalii ar ieși de la guvernare.

În primul rând, din păcate trebuie să constatăm că relația cu cei de la PSD a ajuns la un nivel foarte jos de încredere. Această decizie a Curții Constituționale în cazul Șoșoacă, care este dată eminamente de 5 foști membri ai PSD, este clar că ne duce în logica în care ei vor să creeze un culoar pentru George Simion să rămână singur pe partea suveraniștilor.

Asta ar duce ca românii să fie puși în situația în care au mai fost puși, de a alege între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor. Eu cred că ceea ce se întâmplă în momentul de față este profund nedemocratic. Să ne înțelegem, îmi este rușine cu doamna Șoșoacă în Parlamentul European. Abia a fost sancționată pentru comportamentul ei.

Dar de aici și până la a se decide cine candidează și cum candidează pe baza unor declarații în spațiul public, deja mi se pare că este o chestiune foarte gravă pentru democrația din România. În acest context trebuie să fim îngrijorați ca și societate de astfel de derapaje care sunt gestionate și pivotate de către cei de la PSD. Este clar că suntem într-o zonă a abuzurilor săvârșite de aceștia și ar putea îmbrăca multe forme dacă ar fi lăsați singuri în Guvern”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Eurodeptatul clujean a mai spus că nu crede că menirea Curții Constiuționale a României este de a decide cine își asigură victoria la alegerile prezidențiale.

Clujeanul cu rang de ministru: „Țara trebuie guvernată chiar dacă sunt alegeri. PNL nu fuge din acest proces”

Secretarul General al Guvernului, liberalul Mircea Abrudean, a precizat că nivelul de încredere în coaliție este afectat semnificativ și sigur că nu mai poate exista o colaborare la nivel politic între cele două partide.

Exact ce a spus și domnul președinte Ciucă, coaliția funcționează doar la nivel tehnic pentru rezolvarea problemelor curente ale actului de guvernare. Miniștri PNL sunt în Guvern tocmai în acest sens. Țara trebuie guvernată chiar dacă sunt alegeri. PNL nu fuge din acest proces. Fiind prezenți în Gvern, poți preîntâmpina orice fel de escaladare sau posibil abuz de putere din partea partenerilor.

Există tot felul de posibilități. Acte normative care să fie doar cu tentă electorală sau să nu aibă fundamentare. Chestiuni economice, financiare, etc. Fiind în Guvern putem evita lucrurile acestea. Nivelul de încredere în coaliție este afectat semnificativ. Sigur că nu mai poate exista o colaborare la nivel politic. Rămâne doar asumarea la nivel tehnic și să ne asigurăm că lucrurile funcționează corect”, a afirmat, pentru ZIUA de CLUJ, Mircea Abrudean.

VEZI AICI și ce au spus liderii PSD Cluj pe marginea acestui subiect care a zguduit încă o dată scena politică românească.

Comenteaza