REALITATEA TV Cluj: Bugete de război VIDEO

REALITATEA TV Cluj: Bugete de război VIDEO
Cu toate că preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu există niciun pericol ca România să intre în conflict cu Federaţia Rusă, mai multe judeţe din România, între care şi Clujul, au primit solicitări de la Ministerul Finanţelor să-şi actualizeze bugetele de război. De asemenea, comunele din judeţ au primit adrese de la Finanţele Publice. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au precizat că este un exerciţiu care se face odată la 5 ani, fără legătură cu conflictul din Ucraina.

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice a trimis solitări către Consiliul Judeţean şi primăriile din Cluj.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, care este şi şeful comisiei de apărare din judeţ, spune că ultima acualizare a bugetului de război s-a făcut în 2009. Oleleu afirmă că în bugetul hotărât acum, care este secret, s-au prevăzut sume pentru realizarea unor cartele care să fie folosite de oameni pentru aprovizionare în caz de necesitate.

Primarii comunelor au fost surprinşi de adresele de la Finanţe

Porivit Ministerului Finanţelor, prin acest buget de război nu se alocă efectiv bani, ci este doar o simulare. Termenul pentru actualizarea acestor bugete de către administraţii expiră mâine.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza