Republica Moldova, tot mai aproape de Uniunea Europeană. Ce decret a semnat Maia Sandu

Republica Moldova, tot mai aproape de Uniunea Europeană. Ce decret a semnat Maia Sandu
| Foto: Facebook.com/Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunţat vineri că a semnat decretul privind iniţierea negocierilor de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.

„Azi am semnat Decretul privind iniţierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, la şedinţa Comisiei Naţionale pentru Integrare Europeană, am discutat despre poziţia generală de negocieri a ţării noastre, ce urmează a fi aprobată de Guvern, şi am desemnat-o pe Cristina Gherasimov, Viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-şef din partea Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Preşedintele arată că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene.

„Astfel, la doi ani de la obţinerea statutului de ţară candidată, va avea loc prima Conferinţă Interguvernamentală Moldova - UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare. În spatele acestor eforturi de modernizare a ţării stau mii de oameni din instituţiile statului şi munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de ţară - să pregătim Republica Moldova pentru aderare până în 2030”, a adăugat Maia Sandu.

Ea susţine că Moldova - membră a Uniunii Europene - este singura cale de dezvoltare prin care va fi asigurată pacea, bunăstarea şi o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii.

„La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcţia de dezvoltare a ţării şi moştenirea pe care o lăsăm generaţiilor următoare”, a precizat preşedintele Republicii Moldova.

Comenteaza