Se deschid sau nu luni școlile? Anunțul făcut de ministrul Educației

Se deschid sau nu luni școlile? Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, la Realitatea TV, că luni toate școlile vor fi deschise.

Se merge luni la școală”, a anunțat Ecaterina Andronescu.

Conform ministrului Educației, luni începe ultima săptămâna din primul semestru al anului școlar 2018-2019, săptămâna în care se încheie se încheie situațiile școlare.

”Luni, în ultima săptămâna din primul semestru, se încheie situațiile școlare pentru toți elevii și, prin urmare, nu ne permitem să bulversăm școală și să nu finalizăm semestru. Deci îi învit luni pe toți elevii și profesorii la școală”, a declarat ministrul Educației Naționale.

Ecaterina Andronescu a mai anunțat că și luni în fiecare școală se face triaj epidemiologic. ”Se va face un triaj de sănătate foarte sever, ca urmare cei care prezintă simptome de gripă sau viroze respiratorii, sunt trimiși la medic. Cei care au o stare de sănătate normală, rămân la școală și își văd de lecții, așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte”, a precizat aceasta.

”Din informațiile pe care eu le am din zilele precedente în care elevii au mers la școală, în fiecare școală se face triaj epidesmiologic. Părinții care știu că au copiii bolnavi nu trebuie să îi ducă la școală, în colectivitate. Dacă părinții vin cu elevi bolnavi la școală, în urma triajului, aceștia sigur ajung la medic. E foarte ușor de văzut de orice dacă există simptome asemănătoare gripei”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Deci, luni mergem la școală”, a încheiat ministrul Educației

Comenteaza