Video Semnăturile #Farapenali, depuse la Primăria Cluj. O bună parte, strânse la Electric Castle și Untold

Semnăturile #Farapenali, depuse la Primăria Cluj. O bună parte, strânse la Electric Castle și Untold

Reprezentanții USR au depus, miercuri, peste 33.000 de semnături la Primăria Cluj-Napoca.

 

Reprezentanții Uniunii Salvați România au depus, miercuri, la Primăria Cluj-Napoca, semnăturile din cadrul campaniei Fără penali în funcții publice. Clujul este al doilea oraș din țară ca număr de semnături strânse, 33.665. O bună parte dintre acestea au fost adunate la cele două mari festivaluri de muzică, Electric Castle și Untold. Totalul semnăturilor pentru județul Cluj a fost de 51.000. Scopul național a fost strângerea a un milion de semnături, de la cetățeni din țară și din diaspora, obiectiv atins luna aceasta.

 

Peste 100 de voluntari au strâns semnături în trei puncte fixe din Cluj-Napoca, pe Eroilor, în Mărăști și Mănăștur, precum și la festivaluri.

”La Cluj am avut 100, poate chiar 150 de voluntari, care au stat multe ore în soare pentru a strânge aceste semnături. Au fost însă persoane care au dus listele acasă și au strâns semnături de la familie și prieteni. Și ei au făcut voluntariat”, a spus Dan Ianișevschi, unul dintre coordonatori.

Reprezentanții USR vor duce listele de semnături în Parlamentul României și vor formula o propunere legislativă.

”Vom depune semnăturile în Parlament și ne dorim să avem un referendum, la care românii să spună clar că nu își doresc persoane cu probleme de ordin penal în conducerea României”, a afirmat Mihai Goțiu, vicepreședintele Senatului.

”Vorba aceea legată de primari și parlamentari, ”Să fure, dar să ne facă și pentru noi ceva”, dispare încet din mentalul colectiv. Omul care semnează își asumă și angajamentul să nu pună ștampila pe o persoană asupra căreia planează suspiciuni de corupție”, a spus deputatul Emanuel Ungureanu.

Campania Fără penali în funcții publice a durat 5 luni și a beneficiat de aportul a peste 500 de voluntari, dintre care 700 din diaspora.

În 21 augusut 2018, USR a anunţat că a fost depăşit pragul simbolic de 1 milion de semnături pentru iniţiativa civică #Farapenali.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Inițiativa Fără Penali îndeplinește ambele condiții și va ajunge în Parlament până pe 21 septembrie 2018. 

Comenteaza