Seplecan îi face plângere penală "numitului Ponta Victor-Viorel"

Seplecan îi face plângere penală
Copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, declară că premierul a fost notificat "din vreme şi în mod repetat, atât în scris, cât şi public", cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, dar că Victor Ponta nu a dat curs acestor apeluri şi "a ales să nu respecte legea".

 

"Azi, prin domnul avocat Mihai Neamţ, conform celor anunţate cu ocazia fiecărei notificări şi ieşiri publice, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva numitului Ponta Victor-Viorel, Prim-Ministru al României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. (1) din Codul Penal", afirmă consilierul judeţean Mihai Seplecan, care este şi copreşedinte executiv al PNL Cluj.

După demisia lui Horea Uioreanu din funcţia de preşedinte al CJ Cluj, din data de 3 octombrie, şi după emiterea în data de 6 octombrie de către Prefectul Judeţului Cluj a ordinului privind încetarea mandatului acestuia, în termen de 90 de zile de la epuizarea căilor de atac faţă de acest ordin, Guvernul României ar fi trebuit să organizate alegeri anticipate parţiale pentru restul de mandat până în 2016 la şefia Consiliului Judeţean Cluj.

Deşi prevede acest termen de 90 de zile, legea nu prevede şi sancţiuni dacă el este depăşit, iar guvernul nu s-a sinchisit să decidă când se va alege şeful judeţului Cluj.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că a transmis la Ministerul Administraţiei şi Internelor ordinul privind vacantarea funcţiei de preşedinte la CJ Cluj, iar de aici e strict treaba MAI şi a Guvernului României să stabilească data alegerilor.

Seplecan, care a fost de două ori anul trecut, câte o scurtă perioadă de timp, preşedinte interimar al forului judeţean, spune că nu numai Clujul este în aceeaşi situaţie şi că aceasta începe să se generalizeze la nivel naţional.

"Îi îndemn pe colegii din alte judeţe în care nu s-au organizat alegeri parţiale şi unde Premierul Victor Viorel Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul şi să îl acţioneze în judecată pe acest politician fără nici un respect faţă de legi şi banii românilor", mai afirmă copreşedintele executiv al PNL Cluj, printr-un comunicat de presă.

Consilierul judeţean liberal declară că a mai deschis împotriva premierului şi o acţiune în Contencios Administrativ, pentru încălcarea legii administraţiei publice şi a Statutului aleşilor locali. "Dacă ar fi organizat alegerile parţiale odată cu turul II al alegerilor prezidenţiale s-ar fi economisit aproape un milion de euro din banii publici. Este un motiv întemeiat să-i fie imputaţi", a conchis Seplecan.

 

Comenteaza