"Seplexpulzarea" din consiliul judeţean se decide la Bucureşti

După ce a fost debarcat din funcţia de preşedinte, impostorul dovedit, cu diplomă de studii falsificată, este la un pas să fie expulzat cu totul din consiliul judeţean. Decizia finală va fi luată la Bucureşti.

Colegiul Director al PNL Cluj decidea, prin vot secret, în 6 noiembrie anul trecut, excluderea din partid a celui pe care tot liberalii îl cocoţaseră în fruntea judeţului. Cum el intrase în consiliul judeţean pe listă de partid, iar funcţia de preşedinte nu o obţinuse prin sufragiu universal, o pierdere a calităţii de membru al partidului pe lista căruia candidase în alegeri, fie şi prin excludere, atrage după sine, potrivit prevederilor legii antimigraţie, pierderea mandatului de consilier judeţean.

Drept urmare, susnumitul s-a agăţat şi continuă să se agaţe cu disperare de orice tertip procedural care l-ar păstra cât mai mult timp membru al deliberativului judeţean. Aşa că a recurs, mai întâi, la paşii procedurali pe care i-i pune la dispoziţie statutul PNL şi a contestat decizia excluderii din partid la Comisia Judeţeană de Arbitraj a PNL Cluj. Ca urmare, până la pronunţarea unei sentinţe, decizia de excludere din partid nu produce efecte.

Surprinzător, forul de arbitraj al organizaţiei judeţene a PNL a avut nevoie de două luni pentru a ajunge la concluzia că cel mai sănătos este să-şi decline competenţa cărte Curtea de Arbitraj a PNL, practic forul superior celui din Cluj, cel al cărui verdict va fi definitiv. Practic, dacă decizia Colegiului Director al organizaţiei judeţene va fi validată de Curtea de Arbitraj, din acel moment impostorul îşi va pierde calitatea de membru PNL.

Tot în acel moment, conducerea organizaţiei PNL Cluj va putea înştiinţa oficial Instituţia Prefectului asupra pierderii de către împricinat a calităţii de membru PNL, prefectul find obligat ca, în termen de maxim 30 de zile, să emită ordinul de vacantare a mandatului de consilier judeţean deţinut de respectivul, urmând ca locul în deliberativul judeţului să fie ocupat de următorul supleant de pe vechea listă a USL, fiind vorba, se pare, de un liberal.

Numai că utilizatorului de diplome de studii false îi va mai rămâne o „armă secretă" la dispoziţie - contestarea deciziei de excludere din partid în instanţă, lucru pe care a anunţat deja că îl va face. Ba mai mult, nu s-a sfiit să-şi recunoască planul de a copia la indigo strategia lui Axente Husar.

Exclus din PPDD, acesta a atacat, la rândul său, decizia partidului în instanţă, dar, pentru a nu sta pe tuşă o perioadă nedefinită până la obţinerea unui verdict definitiv al instanţei de judecată, a solicitat, în prealabil, şi a obţinut în timp scurt, din partea judecătorilor, o decizie de suspendare a efectelor deciziei de excludere din partid până la soluţionarea pe fond a cauzei.

Drept urmare, Husar a mai stat aproape doi ani în consiliul judeţean, fentând, astfel, legea antimigraţie. Or exact aceeaşi cale vrea s-o urmeze şi personajul principal al textului de faţă, aşa că e de aşteptat ca, în cazul în care Curtea de Arbitraj a PNL va decide să valideze excluderea sa din partid, absenţa sa din consiliul judeţean să fie una de scurtă durată. Între timp, în urmă cu aproximativ o lună, impostorul a fost debarcat prin vot din funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, în locul său fiind ales deja un alt preşedinte.

Numai că nici de această dată personajul în cauză nu renunţă cu una cu două şi l-a reclamat pe prefectul Gheorghe Vuşcan premierului şi ministrului de Interne pe motiv că nu se grăbeşte să atace în contencios administrativ hotărârea de consiliu judeţean prin care i-a fost luată funcţia de preşedinte (ce-i drept, din punct de vedere procedural, hotărârea cu pricina scârţâie serios, motiv pentru care nici nu a primit avizul de legalitate din partea compartimentului de resort din instituţie).

Petentul se plânge că prefectul se prevalează de termenul de şase luni pe care legea i-l pune la dispoziţie pentru a ataca un act administrativ în contencios, în loc să reacţioneze cu aceeaşi grabă cu care a atacat în contencios hotărârile prin care fusese debarcat din funcţia de vicepreşedinte fostul coleg de partid al prefectului, Ioan Oleleu. Demn de remarcat este faptul că impostorul se plânge premierului că, prin debarcarea din fruntea consiliului judeţean, i s-a produs o "pagubă" şi că a suferit "o vătămare a intereselor mele legitime", singurele lucruri care par să-l deranjeze.

Menţionăm că, în cazul în care prefectul ar ataca în contencios administrativ decizia de eliberare din funcţie a utilizatorului de diplome false, acesta ar reveni automat în funcţia de preşedinte, pe care, eventual, ar părăsi-o (probabil din nou, doar temporar şi tot cu ajutorul prefectului) în cazul în care la Bucureşti s-ar decide definitiv excluderea sa din PNL.

Şi iată cum, mai întâi datorită unui inculpat pentru acte de corupţie, mai apoi „mulţumită" unui posibil viitor inculpat pentru fals şi uz de fals, instituţia care ar trebui să coordoneze judeţul Cluj a fost transformată şi pare că va mai rămâne o jumătate de an teatru de proiecţie a filmelor cu proşti.

Comenteaza