Și preşedintele Senatului renunță la serviciile SPP
Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să renunţe la protecţia SPP. Anterior, Tăriceanu declara că SPP este responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că afirmaţia şefului statului despre decizia Vioricăi Dăncilă de a renunţa la serviciile Serviciului de Protecţie şi Pază i se pare "uşor puerilă".
"Preşedintele de foarte multe ori dă aceste răspunsuri - e o non-problemă statul paralel, e o non-problemă aceasta. Nu ştiu care sunt problemele preşedintelui. Nu ştiu, poate fiind la Bruxelles prins cu acte activităţi - nu o spun periorativ - când va veni acasă cred că va trebui să ia cunoştiinţă de această situaţie şi să aibă un punct de vedere oficial. (...) Nu e un război, dar e un semnal foarte puternic de neîncredere pe care ăl dă guvernul unei instituţii a statului. Din acest motiv cred că preşedintele Iohannis nu poate să dea răspunsul acela, care este, până la urmă, uşor pueril", a spus, în 31 ianuarie, preşedintele Senatului.
El a mai declarat că, din punctul său de vedere, SPP ar trebui să fie parte a unui serviciu de pază şi ordine, coordonat de Ministerul de Interne şi care să fie în subordinea guvernului.
Şi premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că a transmis încă de luni seara că nu vrea să beneficieze de protecţia ofiţerilor SPP, urmând să îndeplinească "formalităţile legale în acest sens".