Social-democratul clujean Alexandru Cordoș cere deblocarea proiectului Tetapolis

Social-democratul clujean Alexandru Cordoș cere deblocarea proiectului Tetapolis
| Foto: Facebook / Alexandru Cordoș

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș, a vorbit despre "paternitatea" PSD a marilor proiecte din Cluj.

„Este binecunoscut faptul că marile proiecte ale județului Cluj sunt legate de liderii PSD, dezvoltarea Aeroportului, Autostrada Transilvania, parcurile industriale au fost proiecte de succes, dar din păcate unele dintre ele eșuate.

Astăzi, IT-iștii pleacă din Cluj, companiile de IT pleacă din Cluj și ne așteptăm din păcate la mii de disponibilizări în perioada următoare. Nu a avut loc niciun dialog în ultimii doi ani, de când se știa acest lucru, nici acum, autoritățile locale și județene nu au avut acest dialog (cu sectorul IT – n.red).

Dialogul și mai ales soluțiile propuse de candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca Aurelia Cristea sunt binevenite și pot să restabilizeze această situație”, a declarat Alexandru Cordoș.

Social democratul clujean a readus în discuție și proiectul Tetapolis, care urma să sprijine sectorul IT, al cercetării și științific, în general. El le-a cerut primarului Emil Boc și președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, să deblocheze această inițiativă.

„În urmă cu 10 ani, în calitate de senator, alături de fostul deputat Cornel Itu și de fostul vicepreședinte al CJ Cluj, Ioan Olelelu, am gândit un proiect , în parcul Tetapolis. Printr-un proiect de lege am transferat din proprietatea statului în cea publică a Consiliului Județean 10 hectare de teren pe Tăietura Turcului pentru un parc tehnologic și de cercetare unde urma ca șapte hectare să fie acoperite cu clădiri, din care aproximativ 70.000 mp - hale și birouri pentru IT, pentru o relocare cu costuri mai mici și cu implicare mai mare din partea auorităților locale.

Astăzi, el este funcțional juridic, dar este blocat în PUZ-uri, PUD-uri, în hățișul administrației locale și județene. Le cer și lui Emil Boc și lui Alin Tișe să deblocheze de urgență acest proiect pentru că el poate fi o soluție (pentru segmentul IT – n.red) alături de Institutul de Cercetare a Inteligenței Artificiale de la Cluj”, a spus Alexandru Cordoș, în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandru Cordoș i-a solicitat ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, prezent la conferința de presă, ca în strategia Guvernului României privind digitalizarea să fie prins și acest proiect care „a fost blocat doar pentru că poartă semnătura PSD”.

Comenteaza