Sondaj CURS: PSD rămâne lider detașat, iar PNL se ridică / O nouă scădere pentru AUR

Sondaj CURS: PSD rămâne lider detașat, iar PNL se ridică / O nouă scădere pentru AUR
| Foto: hotnews.ro

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 35% din voturi, urmat de PNL cu 23% din voturi şi de AUR - 12%, arată datele unui sondaj CURS realizat în intervalul 28 martie - 11 aprilie.

Potrivit sondajului, după PSD - 35%, PNL- 23% şi AUR - 12%, pe locul al patrulea în intenţiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un  procent de 11%, în creştere cu 3% faţă de sondajul anterior.

UDMR se menţine la un nivel de 5% în intenţiile de vot, relatează news.ro.

PMP, care în precedentul sondaj avea 4%, ar atinge şi el pragul electoral pentru intrarea în Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro România, ar obţine 3% din voturi, în timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie, şi cel al lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, au câte 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

loading...
Etichete
Comenteaza