Sondaj GeoPOL: Bătălie aprigă pentru Cluj-Napoca! Tişe, la distanţă faţă de candidatul USL pentru preşedinţia CJ

Sondaj GeoPOL: Bătălie aprigă pentru Cluj-Napoca! Tişe, la distanţă faţă de candidatul USL pentru preşedinţia CJ
Citeşte rezultatele sondajului de opinie GeoPOL, realizat la comanda REALITATEA TV, REALITATEA TV Cluj şi ZIUA DE CLUJ, privind alegerile locale din 10 iunie. La conferinţă participă Dan Dungaciu, Cozmin Guşă şi Titus Crăciun.

Ora 15.41. Starea drumurilor, traficul și câinii vagabonzi - primele probleme care trebuie rezolvate în Cluj. În ceea ce priveşte încrederea clujenilor în candidați, Boc este în topul clasamentului, urmat de Marius Nicoară şi Alin Tişe.

Ora 17.44. 79% din clujenii respondenţi sunt interesaţi de alegeri.

Oara 17.45. Clujenii ar alege drept consilieri locali, reprezentanți ai următoarelor partide: 48% USL, 33% PDL, 11% UDMR.

Ora 17.46. Pentru funcția de primar, clujenii ar alege: Emil Boc 45%, Marius Nicoară 41%, urmați de Eckstein şi Giurgiu.

Opțiunea clujenilor pentru Consiliul Județean: USL 47%, PDL 35%, UDMR 10 %.

Opțiunea clujenilor pentru funcția de președintele Consiliului Județean: Alin Tișe 49%, Horea Uioreanu 36%, Mate Andras 8%.

Ora 17.52 "Emil Boc a crescut după ce și-a anunțat candidatura. Noi, REALITATEA TV Cluj și ZIUA DE CLUJ, am comandat un sondaj înainte de anunțarea candidaturii și atunci Marius Nicoară era înaintea lui Emil Boc. Perspectivele pentru Emil Boc sunt ceva mai dure. Consecințele pot fi mai dramatice pentru Boc dacă pierde lupta pentru șefia Clujului", a spus jurnalistul Titus Crăciun.

''Punctul tare al lui Emil Boc este o anumită continuitate într-o administrație pe care o poate propune acesta clujenilor, pe când la Nicoară este schimbarea".

Marja de eroare a sondajului este de 3.4%.

O victorie a lui Alin Tişe nu ar face decât să îi consolideze un statut de administrator pe care şi l-a consolidat într-o perioadă nefastă a PDL.

În interiorul USL-ului frământările propulsate de o anumită înfrângere la Cluj nu sunt de neglijat. O victorie însă îi ajută să se potenţeze în interiorul unor grupuri care stau să se formeze. Să ne amintim de "grupul de la Cluj''. Acest nou grup va trăi în funcţie de rezultatele alegerilor.

Ora 18.13. Sondajul a fost construit pe 1.082 de subiecţi, din toate cartierele oraşului Cluj-Napoca.

În cazul lui Boc, el tractează partidul, în timp ce Nicoară este tractat de partid.

Ora 18.14. Este foarte interesant cine sunt clujenii nehotărâţi în ceea ce priveşte votul, iar partidele ar trebui să afle şi să investigheze acest subiect.

 

 

Comenteaza