Tema ortodoxiei nu l-a ajutat. Ponta dă acum mesaje către toate cultele

Tema ortodoxiei nu l-a ajutat. Ponta dă acum mesaje către toate cultele
Premierul Victor Ponta a adresat, duminică, de la Bistriţa, "un mesaj de pace şi convieţuire" tuturor cultelor din România, spunând că "toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile" sunt "buni români" şi că "nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare".

Premierul Victor Ponta a făcut aceste afirmaţii după ce a participat la slujba de sfinţire a Bisericii Greco-Catolice "Buna Vestire" din Bistriţa, unde a primit în dar din partea protopopului greco-catolic al Bistriţei, preotul Ioan Frişan, un clop cu pene de păun specific Văii Someşului Mare, iar din partea lui Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, un album cu bisericile greco-catolice din România.

"Am participat la sfinţirea bisericii greco-catolice de aici, din Bistriţa. Am făcut acest lucru la invitaţia autorităţilor ecleziastice, în primul rând pentru a da un mesaj foarte clar: România este a tuturor românilor, a celor majoritar ortodocşi - aşa cum sunt şi eu -, a celor romano-catolici, a celor greco-catolici, a protestanţilor şi a neoprotestanţilor, a tuturor celor care cred în ceva, care cred într-un Dumnezeu şi în faţa lui Dumnezeu suntem toţi egali. Toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile ţării sunt buni români şi vreau să fie foarte clar că nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare. Am sprijinit din partea Guvernului foarte multe proiecte atât ale Bisericii Ortodoxe - şi e normal, fiindcă e vorba de o majoritate a populaţiei care e de religie creştin ortodoxă -, dar şi toate celelalte proiecte, romano-catolice, greco-catolice", a spus Ponta.

El a declarat că anul acesta a participat la evenimentele tuturor cultelor pentru a arăta "foarte clar" că Guvernul României şi el, personal, înţeleg "să trăim toţi în pace, în linişte şi că suntem toţi cu adevărat egali".

La începutul campaniei sale, Victor Ponta se lăuda că este ortodox şi îl ataca pe Klaus Iohannis pentru că este protestant.

Premierul Victor Ponta a participat, duminică, la sfinţirea Bisericii "Buna Vestire" a cultului greco-catolic, aflată în centrul municipiului Bistriţa, slujba fiind oficiată de Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, Alexandru Mesian, episcop al Eparhiei de Lugoj, preotul Ioan Frişan, protopop de Bistriţa şi coordonator al lucrărilor de construcţie a bisericii, şi zeci de preoţi din întreaga Biserică Română Unită cu Roma Greco-Catolică.

 

Comenteaza