Update Tensiuni între liberali! Reproșuri la adresa lui Nicolae Ciucă: „Suntem ospătarii PSD la guvernare” / Reacția liderului PNL Cluj

Liberalii s-au întrunit în ședință, miercuri seară, la Vila Lac, împreună cu președintele partidului, Nicolae Ciucă. Se pare că liderii din teritoriu nu sunt mulțumiți de actuala situație din PNL și au avut mai multe reproșuri către conducerea partidului.

Update: ZIUA de CLUJ l-a contactat pe președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, pentru a afla mai multe detalii despre cele discutate la ședința liberalilor.

A fost o ședință absolut uzuală. PNL are astfel de ședințe lunare, de analiză, evaluare și de identificare a numeroaselor mecanisme prin care să creștem calitatea actului de guvernare. Practic, pot spune că ne-am axat atenția pe ceea ce înseamnă creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene. Evident, discuțiile s-au purtat și pe alte paliere, adică pe ce înseamnă rotativa guvernamentală și ce va urma după aceasta. Nu a fost niciun reproș la adresa nimănui. Au fost chestiuni legate de creșterea vizibilității partidului. Este și normal ca membrii partidului să dorească să fim cât mai sus. Procentele pe care le avem în momentul de față, undeva la 23%, confirmă că PNL-ul este pe o direcție bună. Asta nu înseamnă că nu avem multe lucruri de făcut, și cu siguranță le vom face”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Știrea inițială: Întâlnirea a avut loc în contextul în care relația dintre PNL și PSD este tensionată după haosul din Coliție, prin lipsa asumării unor decizii comune în ceea ce privește Codurile Penale, dar și legea pensiilor speciale. Liberalii i-ar fi reproșat lui Ciucă și Bode proasta gestionare a relației cu PSD, lipsa măsurilor liberale și lipsa de strategie și organizare a partidului, scrie hotnews.ro.

Printre cei mai vocali lideri care le-au adus reproșuri se numără Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Raluca Turcan, dar și edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit surselor HotNews.ro, Ilie Bolojan și-a început discursul spunând că PNL a făcut această coaliție de nevoie, fără să și-o dorească si că „noi speram să facem niște reforme majore, niște lucruri mari, necesare, iar Guvernul nu face altceva decât să fie un amărât de administrator și ăla de multe ori foarte slab și lipsit de viziune”.

„Suntem ospătarii PSD la guvernare”

Bolojan i-a reporșat lui Lucian Bode că prezintă sondaje în care PNL este în creștere, dar realitatea este alta, partidul fiind în „descreștere”.

 Un alt lider PNL, Vasile Blaga, a criticat dur lipsa de organizare a partidului. „Suntem ospătarii PSD la guvernare, zero organizare. Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii. 70% dintre miniștrii noștri dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri, recunosc stâlpul, nu și miniștrii”, ar fi reproșat Blaga.

După ședința neoficială de miercuri, liberalii s-au reunit joi, la Parlament, în Biroul Permanent Național.

Comenteaza