Video Tot mai multe proteste în Europa! Avertismentul transmis de Daniel Buda: „Trebuie să fim precauți”

Tot mai multe proteste în Europa! Avertismentul transmis de Daniel Buda: „Trebuie să fim precauți”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Europa se confruntă cu un val de proteste în ultimele săptămâni. Au fost manifestații în mai multe țări precum Grecia, Franța, Georgia, Belgia, Ungaria sau Republica Moldova. Motivele diferă de la caz la caz, dar este clar că oamenii sunt tensionați și nemulțumiți.

De exemplu, protestele de la Paris față de reforma pensiilor au degenerat în adevărate lupte de stradă. Mai mulți manifestanți au atacat forțele de ordine cu sticle sau pietre. A fost nevoie de gaze lacrimogene pentru ca mulțimea să fie împrăștiată. Protestul din capitala Franței nu a fost nici pe departe singurul. Oameni din peste 200 de orașe s-au opus creșterii vârstei de pensionare.

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect, precizând că trebuie atenție și precauție doarece lucrurile evoluează rapid.

Dacă stăm să ne uităm, am avut peste un milion de oameni în stradă în Franța. Vedem că acum Germania are de-a face cu o grevă în zona aviației. Și în Belgia au fost asemenea probleme. Aceste chestiuni vin oarecum din istorie și este complicat să fie rezolvate de pe o zi pe alta.

Este important că în România avem de-a face cu ceea ce înseamnă stabilitate. Trebuie să ne vedem de guvernare și să cheltuim miliardele de euro din bani europeni. Una peste alta, trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în zona noastră. Trebuie să fim precauți pentru că lucrurile se mișcă.

În momentul în care apar probleme în diverse zone ale globului, dată fiind globalizarea și interconectarea sistemelor economice între ele, este foarte complicat să îți mai poți rezolva problemele la nivel național sau regional. Crizele care apar în diverse sisteme afectează statele membre”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza