Tragedia din Munții Bucegi: Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei privind urşii

Tragedia din Munții Bucegi: Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei privind urşii
| Foto: adevarul.ro

Camera Deputaţilor a fost convocată luni în sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei privind urşii, în urma tragediei din Munţii Buceg în care o tânără de 19 ani atacată de urs a murit după ce a căzut într-o râpă.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte de la ora 15.00, în format hibrid, scrie news.ro.

Pe ordinea de zi se află Proiectul de Lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Proiectul a fost adoptat de Senat în data de 6 noiembrie 2023.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat o sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei, după tragedia din Bucegi.

Liderul social-democrat a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum doreşte, ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari.

Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară în zonele în carew sunt oameni.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, din SUA, el afirmând că s-a ajuns prea departe şi că este foarte îngrijorat. Iohannis a spus că l-a şocat evenimentul, mai ales că a fost şi el recent pe un traseu din Munţii Bucegi, şi să afle apoi că foarte aproape de locul în care s-a aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Comenteaza