UDMR își anunță, la Cluj, candidatul la funcția de președinte al României

UDMR își anunță, la Cluj, candidatul la funcția de președinte al României
| Foto: Kiss Gábor

Uniunea își va anunța, vineri, candidatul la funcția de președinte al României, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) programată la Cluj-Napoca.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor anunța încă de luna trecută că acesta va fi nominalizat în data de 6 septembrie.

"Pe 6 septembrie vom anunţa candidatul la Preşedinţie. În cazul nostru, pe de o parte, e logic să fie preşedintele candidat la prezidenţiale, dar am avut şi alte soluţii pe parcursul anilor - când domnul Frunda nu era preşedintele UDMR, iar pe de altă parte, când am candidat eu prima dată şi nu eram preşedintele UDMR-ului. Şi noi, din acest punct de vedere, sigur că avem un alt deziderat decât partidele mari, care fiecare doreşte să intre în turul II şi să câştige alegerile prezidenţiale. Dar vom avea un candidat, asta este 100%. Persoana va fi nominalizată pe data de 6 septembrie", a spus atunci Kelemen Hunor.

Reamintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în 24 noiembrie – primul tur – și 8 decembrie – al doilea tur.

Până acum, oficial, și-au anunțat candidaturile liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu și prședintele PNL, Nicolae Ciucă. Zilele trecute și fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al României. Nu în ultimul rând, un anunț oficial în privința unei candidaturi este așteptat și din partea lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

 

Comenteaza