UDMR şi-a ales candidatul la prezidenţiale

UDMR şi-a ales candidatul la prezidenţiale
UDMR şi-a ales astăzi, în cadrul Consiliului Permanent al Uniunii, candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an. La aceeaşi şedinţă a fost anunţată şi propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al culturii şi vicepremier al României.

Candidatul Uniunii la alegerile prezidenţiale este chiar liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Noi considerăm că în 2014 avem toate şansele să venim cu un candidat la alegeri. Nici un partid românesc nu are în program şi nu are în vedere interesele comunităţii maghiare. Propunerea a fost să fiu chiar eu candidatul la alegerile prezidenţiale din 2014. Iată,  în 2014, suntem din nou în situaţia în care preşedintele Uniunii este candidatul la alegeri. Mă onorează această numire şi sunt convis că începând de mâine, toate eforturile vor fi de a arăta nu numai că avem un candidat bun, dar şi că avem o viziune corectă, coerentă, pentru Româniaanului 2014 şi pentru viitorul României", a declarat Kelemen Hunor la ieşirea de la Consiliul Permanent al Uniunii.

Pentru funcţia de ministru al Culturii, respectiv de vicepremier, liderul UDMR a propus-o pe Biro Rozalia. "Am căutat o soluţie care răspunde cerinţelor celor două funcţii şi, în urma discuţiilor avute, am stabilit că Biro Rozalia este persoana care va asuma şi funcţia de ministru al Culturii, şi de vicepremier. Această propunere va ajunge şi pe masa premierului până la sfârşitul mandatului meu. Aşa cum am spus, până la 1 august mă retrag din funcţia de ministru al Culturii şi de vicepremier", a declarat Kelemen Hunor.

Rozalia Biro, propunerea UDMR pentru cele două funcţii, are 49 de ani, iar în 2012 a fost aleasă senator într-un colegiu din judeţul Bihor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, după ce în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, fiind aleasă atunci în locul avocatului Frunda Gyorgy, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, scrie mediafax.

 

 

Comenteaza