UDMR va avea candidat la prezidențiale, dar nu îl anunță deocamdată / „Coaliția să decidă data alegerilor, mai întâi!”

UDMR va avea candidat la prezidențiale, dar nu îl anunță deocamdată / „Coaliția să decidă data alegerilor, mai întâi!”
| Foto: Arhiva

Comunitatea maghiară trebuie să aibă candidat la alegerile prezidențiale, a atras atenția, joi, la Cluj, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Președintele Uniunii a fost foarte critic la adresa celor două partide care alcătuiesc coaliția de guvernare, PSD și PNL, pentru că nu ajung la un consens în privința datei alegerilor prezidențiale. El a subliniat că UDMR nu își va anunța candidatul propriu la acest scrutin decât în momentul în care lucrurile sunt foarte clar stabilite.

„În privința alegerilor prezidențiale, am luat o decizie în unanimitate, (CRU – n.red) în consens total și am spus că vom avea un candidat la alegerile prezidențiale, comunitatea maghiară va avea candidat la alegerile prezidențiale, e nevoie să avem o voce în această campanie să arătăm ce ne interesează dar și pentru societatea românească să arătăm că avem o viziune pentru România.

Candidatul va fi anunțat în momentul în care vom ști când se vor organiza alegerile, însă în acest moment în coaliție vedem un haos total, ceea ce au anunțat în martie, conform înțelegerii dintre PSD și PNL privind calendarul alegerilor în 2024, am înțeles că pentru liberali nu mai este valabil.

După ce au primit ajutor și au trecut prin deșert, au primit apă, au primit și cămile ca să traverseze deșertul...spun: nu ne interesează care a fost înțelegerea”, a menționat Kelemen Hunor.

El a mai precizat că UDMR va avea răbdare până când în coaliție se va decide o dată pentru alegeri.

„Pe noi nu ne surprinde asta (indecizia – n.red) am mai văzut așa ceva, dar este inacceptabil. Cum poți să ai încredere în cineva care își încalcă cuvântul? Așteptăm cu multă răbdare și interes decizia coaliției. Sigur că va fi o decizie, dar în acest moment cred că ne așteaptă o guvernare haotică, conflictuală, pentru că nu există aproape în nicio chestiune înțelegere, în interiorul coaliției. Nu există stabilitate politică, doar aparent există o coaliție majoritară și un guvern stabil. Deci, în momentul în care vom ști data alegerilor, vom anunța și candidatul”, a spus Kelemen Hunor.

Comenteaza