Unificarea dreptei mai aşteaptă

Unificarea dreptei mai aşteaptă
Liderul PDL Vasile Blaga refuză ca PDL să tragă celelalte partiduleţe de dreapta după el în Parlamentul European. Partidul lui Băsescu spune că se va descurca şi singur.

Deranjat de declaraţiile celorlalte fomaţiuni politice care se revendică a fi de dreapta privind dorinţa de unificare a dreptei, racolând, în acelaşi timp democrat-liberali, îndeosebi noul partid al lui Traian Băsescu, şeful PDL, Vasile Blaga a anunţat că partidul său nu va face nici un fel de alianţe la alegerile europene de anul viitor.

„Sunt diverşi politicieni care clamează unificarea dreptei, a tuturor acelora de centru-dreapta. Tot aceştia au un sprijin necondiţionat în PDL, dar toate la timpul lor. Prea mulţi ne vor cu gândul, dar nu cu vorba. Prea mulţi ne vor structurile, oamenii şi sigla. Nu. Vom merge singuri şi am convingerea că vom dovedi la europarlamentare că suntem cel mai important partid de centru-dreapta de pe eşicherul politic", a declarat Blaga, citat de realitatea.net. Dacă oamenii lui Mihai Răzvan Ungureanu nu-şi ascund dezamăgirea, liderii noului partid prezidenţial recunosc că mizează pe voturile lui Traian Băsescu.

Şeful democrat-liberalilor clujeni, Daniel Buda, apreciază drept înţeleaptă decizia de a merge singuri în alegerile europene. „Având în vedere istoria alegerilor recente (când PDL a candidat alături de alte formaţiuni sub sigla ARD - n.red.), cred că decizia de a candida sub propria noastră siglă este o decizie înţeleaptă. Partidul nostru trebuie să dea o măsură a valorii sale individuale şi apoi vom putea discuta şi politici de alianţe, iar altfel n-ai cum să te măsori. Cele mai corecte sondaje de opinie sunt alegerile. Cred că, indiferent de strategia sa politică, orice partid are nevoie de o astfel de verificare măcar o dată într-un ciclu electoral. Cu atât mai mult noi avem nevoie de o astfel de verificare a potenţialului nostru electoral, mai ales în condiţiile în care oamenii au început să înţeleagă că au fost minţiţi de cei din USL", a explicat Buda.

Preşedintele organizaţiei clujene a Partidului Forţa Civică, Călin Morar, nu-şi acunde dezamăgirea pentru decizia democrat-liberalilor. „Dacă au spus că vor merge singuri, probabil că aşa vor face. De dragul unei sigle se ratează o şansă", a comentat Morar.

Cu totul alta este reacţia vicepreşedintelui Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi. „Foarte bine că sunt hotărâţi să meargă singuri la alegerile europene şi noi suntem hotărâţi să mergem singuri. Suntem un partid nou, cel mai tânăr din România, vrem să creştem şi să mergem în alegeri prin forţe proprii. Cred că potenţialul nostru este mare şi, când spun asta, mă bazez cel puţin pe două lucruri: românii care nu votează şi bazinul de simpatie al preşedintelui Traian Băsescu, pe care vrem să-l ocupăm. Nu ne interesează să desfiinţăm PDL sau filiale de-ale lor şi nu ne încântă nici trandafirul domnului Blaga. Însă nu vom închide uşile pentru membrii PDL cu bun renume, care, nemulţumiţi de starea partidului lor, doresc să ni se alăture", a declarat Papahagi.

Comenteaza